Telefonunuzda bu uygulamalar varsa kaldırın yoksa sakın yüklemeyin

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa kaldırın yoksa sakın yüklemeyin

Cep telefonu kullanıcılarının sayısı Türkiye'de 60 milyonu geçtiği tahmin ediliyor. Uzmanlar bazı Mobil Uygulama üreticileri hakkında uyardı.

Telefonlarımıza yüklemiş olduğumuz ancak masum gibi görünen bazı uygulamalar aslında tehlikeli olabiliyor. Bu konuda çok sayıda uzman önemli uyarılarda bulunuyor. Dikkat etmek gerek.

Eğer masum gibi görünen ve faydası olacağını düşündüğünüz herhangi bir uygulama varsa indirirken iki kez düşünmeniz gerek.

Bugün Milliyet gazetesi bu konuyla ilgili çok çarpıcı bir haber yayınladı. Ve kullanıcıları mobil uygulamalar konusunda uyardı. Açıkçası listede yer alan uygulamalar oldukça dikkat çekiciydi.

Hali hazırda binlerce kullanıcısı olduğu bir gerçek olan bu uygulamalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Milliyet'in özel haberine göre Siber güvenlik şirketi BitDefender, Google Play Store üzerinde gerçekleştirdiği araştırmayı Android telefonlarla kesinlikle bulunmaması gereken uygulamaları listeledi.. İlgili şirket tarafından listelenmiş olan Bu uygulamalar arasında ise Book Readr, Pluto TV, Kaspersky: Free Antivirus, VCL Media Player, Uplift: Health and Wellness App, Gosuslugi.ru gibi uygulamalar yer almakta..

Eğer sizlerde telefonunuzda bu tarz uygulamaları kullanıyorsanız dikkat edin. Dolandırıcıların açık hedefi olabilirsiniz.

İlgili Haberler