Tavuk Kebabı Tarifi

Tavuk Kebabı Tarifi

Kebap genelde kırmızı etle yapılan bir yemektir. Ancak Türk mutfağının yeni demirbaşlarından olan tavuk kebabı da oldukça lezzetlidir. Peki tarifi nasıldır?

Dün akşam iftarda tavuk kebabı yapmıştım. Tarifini gerçekten çok beğenmiştim. O gün bugündür de tavuk kebabını evde kendim yaparım. O gün dediğim dün değil bu arada..

İki sene önce öğrenmiştim. Bir komşum yapmıştı bize.. Ondan öğrenince bende yapar oldum :)

TAVUK KEBAP

Tavuk Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk kıyması (yağ ile çekilmiş, tercihen but ve kalçadan)
  • 2 tatlı kaşığı ile toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı ile pul biber
  • 1 çay kaşığı ile karabiber
  • 1 tatlı kaşığı ile tuz
  • 1 kase ince kıyılmış maydanoz

Tavuk Kebap Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Eğer yağsız tavuk kıymasını kullanıyorsanız kıymanın içerisine muhakkak kuyruk yağını ya da sıvı yağ eklemelisiniz. Aksi halde kebabınız piştikten sonra kuru kalacaktır.

Tavuk Kebap Tarifinin Pişirme Önerisi Nedir?

Tavuk kıyması yerine isterseniz kemiksiz tavuk etine yağ ekleyerek rondodan çekip kıyma haline getirebilirsiniz. Makinada çekilen tavuk kıymasına göre daha püremsi yapıda olacaktır. İsterseniz içerisine galeta unu ekleyerek bütünleştirebilirsiniz. Eğer kıymayı kullanmak istemiyorsanız kuşbaşı kesilen tavuk parçalarını şişe dizmeden önce tarifimizdeki baharatlara 2-3 kaşık ile yoğurt ekleyerek marine edelim ve sonra şişe dizerek ister fırında ister tavada pişirelim.

Tavuk Kebap Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tüm malzemelerimizi geniş bir kabın içinde karıştırarak yaklaşık 5 dakika kadar güzelce yoğuralım. Daha sonra 20-30 dakika kadar buzdolabımızda dinlendirelim. Yaklaşık 20-25 cm uzunluğunda tahta kebap şişleri için hazırladığımız harcı eşit şekilde ayıralım. Tarifteki kıymayla takriben 6-8 tane şiş hazırlayabilirsiniz.

Önce elimizi ıslatalım ya da sıvı yağ ile yağlayalım. Daha sonra harçtan alarak şişlerimize dizmeye başlayalım. Çok sıkmadan fakat şişlere sabitleyerek yapışmalarını sağlayalım. Önce şişin üst kısmından başlayalım ve elimizle yavaşça aşağıya doğru harcımızı hareket ettirerek kebap görünümü verelim. Eğer fırında pişirecekseniz daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırına yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye güzel bir şekilde yerleştirelim. Yağı akmaya başladığı zaman alt-üst ederek iki tarafının da güzel bir şekilde pişmesini sağlayalım. Eğer tavada pişirecekseniz çok az yağ ilave ederek tavayı güzelce ısıtalım. Her iki tarafını da iyice mühürlenene kadar yaklaşık 12dakika kadar pişirelim ve sıcak sıcak servis edelim. Herkese afiyet olsun!

Tavuk Kebap Tarifinin Servis Önerisi Nedir?

Sumaklı soğan, lavaş ya da bulgur pilavıyla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!