Son seçim anketi geldi! AK PARTİ'nin oyu düştü deniliyordu oy oranı herkesi şok etti!

Son seçim anketi geldi! AK PARTİ'nin oyu düştü deniliyordu oy oranı herkesi şok etti!

Türkiye'de her fırsatta erken seçim isteyen muhalefet bu sonuçları gördükten sonra karar değiştirebilir.

Son zamanlarda muhalefet AK PARTİ'nin oylarının yüzde 30'a kadar düştüğünü öne sürerek erken seçim talebinde bulunuyorlar.

Konda tarafından yapılan bir ankette ise muhalefeti üzecek sonuçlar ortaya çıktı. AK PARTİ'nin oylarının yine yüzde 40'a yakın olduğu görüldü.

Muhalefet ise ısrarla baskın bir seçimde hazırlıksız yakalanmak uğruna dahi olsa bile yeniden yenilmek istiyor. Bir çok ankette muhalefetin oylarında da düşüş olduğu görülürken umutlarını kararsız seçmenlere bağlamış durumdular.

İşte Gelen Son seçim anketine ilişkin bilgiler.

KONDA araştırma şirketi tarafından yapılan 2020 yılının son anket sonuçları açıklandı. KONDA tarafından yapılmış olan Ankete katılanların yüzde 39,8’i oyunu AK Parti’ye vereceğini belirtti. 

CHP’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı sadece yüzde 22,2 olurken herhangi bir yükseliş kaydetmediği görüldü.  HDP’nin oy oranı ise yüzde 10,7 oldu. Yani HDP'nin bir baraj problemi yok. Öte yandan Ankete katılanların yüzde 10,5’i ise İyi Parti’ye oy vereceğini belirtiyor. İyi Parti ise zaman zaman yaptıkları açıklamalarda oylarının yüzde 15'e kadar çıktığını belirtiyor.. 

Cumhur ittifakının ortağı MHP'nin durumu ise son Ankete göre, MHP’ye oy vereceğini ifade edenlerin oranı yüzde 9,8 olarak ortaya çıktı..

KÜÇÜK PARTİLER VE YENİ PARTİLERİN OY ORANI?

Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ile AK Parti’den ayrılan isimler tarafından kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi gibi diğer partilerin toplam oy oranı ise yüzde 6,9 olarak ortaya çıkıyor. Bir çok ankette ise Ali Babacan liderliğinde kurulan Deva Partisi ise basında yer almaya başladıkça hızla yükselecek olan partiler arasında gösteriliyor..