Son Seçim Anketi AK PARTİ'de yüzleri güldürürken muhalefeti yerinden zıplatacak

Son Seçim Anketi AK PARTİ'de yüzleri güldürürken muhalefeti yerinden zıplatacak

Yayınlanan son seçim anketinde Cumhur ittifakı yükselişe geçerken Millet ittifakı çöküşte. Ali Babacan dahil tüm muhalefeti şok edecek anketin sonuçları..

Çok sayıda seçim anketinde Muhalefetin oyları yüksek gösteriliyor veya kararsız seçmen sayısı yüksek gösteriliyor.

AK PARTİ ve MHP'de ise büyük bir düşüş gözlemleniyor..

Tabi bu anketleri gören CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da sürekli erken seçim istiyor. Ancak yayınlanan başka bir anket tüm gündemi alt üst etti.

Muhalefet partilerini özellikle Ali Babacan ve CHP'yi şok edecek bu anket AK PARTİ ve MHP cephesinde ise yüzleri güldürdü.

Ankette Millet ittifakı ve Cumhur ittifakı arasındaki açık ara fark dikkat çekti.

Konuyla ilgili olarak Haberciniz adlı haber sitesinde yer alan habere göre: 

 Geçtiğimiz bayramda partililerine açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 16 anket sonucuna göre partisinin oylarının yüzde 15-16 bandında olduğunu belirtmişti. 

Avrasya Araştırma, Aksoy Araştırma, MetroPOLL Araştırma, İEA, KONDA gibi şirketlerde Cumhur İttifakı hiçbir şekilde yüzde 50 ve üzerine çıkmayı henüz başaramadı ve bu anketlerin çoğunda da partilerin ortalama oyları birbirine yakın oldu. 
 
Ancak Hilmi Daşdemir'in başkanlığını yaptığı Optimar Araştırma enteresan bir anket sonucu ortaya koydu. 22-30 Nisan arasında 26 ilde 2027 kişi ile görüşülerek yapılan araştırmayı sosyal medyadan paylaşan şirket Cumhur İttifakı'nın yüzde 50'yi yakaladığını iddia etti. 

Cumhur İttifakı uzun bir aradan sonra ilk kez hedefe ulaştı
"Bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 39,7'si AK Parti, yüzde 10,8'i MHP, yüzde 24,1'i CHP, yüzde 9,8'i İYİ Parti, yüzde 10,8'i HDP, yüzde 1,1'i DEVA Partisi, yüzde 0,2'si Gelecek Partisi, yüzde 0,6'sını SP, yüzde 1'ini TDP, yüzde 0,2 Vatan Partisi cevabını verdi. 
 
Bu ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 50,5 oranını elde ederken, Millet İttifakı yüzde 33,9 oranında kaldı. 

Kaynak : HABERCİNİZ