Son ankette Erdoğan detayı! Rakiplerine fark attı! İktidar değişecek mi? Şok sonuç

Son ankette Erdoğan detayı! Rakiplerine fark attı! İktidar değişecek mi? Şok sonuç

Türkiye'de muhalefete yakın bir çok siyasetçi artık AK PARTİ'nin seçim kazanamayacağını iddia ediyor. Ancak son anket herkesi şaşkına çevirdi..

Türkiye'de AK PARTİ'nin en büyük şanslarından birisi karşısındaki muhalefetin güçlü olmaması ve toplumda inandırıcı bulunmaması.

Erdoğan karşısındaki bir çok muhalefet lideri topluma öte yandan umut olamıyor. Bu yüzden çok sayıda kararsız seçmen AK PARTİ'de toplanıyor.

Son 20 yıldır Türkiye siyasetine damga vuran AK PARTİ'nin başarısının en büyük sırrı da işte bu.

Karşısındaki muhalefetin vizyonsuz ve inandırıcı bulunmaması. Başka bir ülkede olsa belki de AK PARTİ bu kadar güçlü olamazdı.

Çünkü bir çok ülkede muhalefet partileri oylarını yükseltirken iktidar güç kaybeder. Durum Türkiye'de ise çok farklı. Muhalefet girdiği her seçimde biraz daha oy kaybetmiş olarak seçimden çıkıyor.

Ancak buna rağmen aynı Genel başkanlar ve aynı kadrolar siyaset yapmaya devam ediyor. Bu da kuşkusuz iktidarın elini güçlendiriyor. 

Türkiye son zamanlarda ekonomik olarak bir sıkıntı içerisinde. Dolar tarihin en yüksek seviyelerinde. İşte bu yüzden muhalefet iktidarın olası bir erken seçimde kazanamayacağını iddia ediyor.

Yapılan son ankette ise bomba bir detay ortaya çıktı. Halka ekonomiyi kim düzeltebilir sorusu yöneltildi gelen sonuçlar herkesi şaşkına çevirecek türden oldu.

Anket şirketleri kamuyounun nabzını tutmaya devam etmekler. Erken seçim ihtimaline geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son noktayı koymasının ardından anket şirketleri de araştırmalarını başka konularda devam ettirmekte.

Bu kapsamda MetroPOLL Araştırma, 'Türkiye'nin Nabzı Aralık 2020' anketiyle, "En İyi Ekonomi Yönetimi" araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 


 
MetroPOLL tarafından yapılan ankette Türkiye'de ekonomiyi en iyi hangi lider yönetir sorusu soruldu ve ankette yüzde 38'lik kesim ülke ekonomisinin daha iyi yönetilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde gerçekleşeceğine inanıyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yüzde 11,7 ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 9,7 ile İyi Parti lideri Meral Akşener ve yüzde 7,3 ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve yüzde 1,0 ile ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu takip etmekte..

Yayınlanan bu ankette gösteriyor ki Muhalefet hala inandırıcı bulunamıyor. Muhalefetin artık şapkayı önüne koyup düşünmesinin vakti geldi de geçiyor gibi duruyor...