Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Yufkalı Kadayıf Tatlısı Tarifi

Böreklik yufkayla yapılan Yufkalı Kadayıf tatlısı Türk mutfağının en iyi tatlı çeşitlerindendir. Yapılışı son derece kolay olan bu tatlı evde en kolayından nasıl yapılır. Şimdi tarifi vereceğiz.

Bugün sizler için hem basit hem de lezzetli bir tatlı tarifi hazırladım.

Genelde kadayıf tatlısı çok tercih edilen uygun fiyatlı bir tatlı. Ben de çok severim. Sadece ekonomik olması değil yemesi de zevkli olduğu için.. Ama bu tarif hem kadayıflı hem de yufkalı.. Lokmalık oluşu ve tatlı oluşu aradığım her şey bir arada anlayacağınız.

Eğer sizlerde küçük lokmalık tatlıları seviyorsanız bunu beğeneceğinize eminim. Dilerseniz fırında yapmak yerine her bir parçayı tereyağında tavada kızartabilirsiniz.

Umarım sizler de bu lezzetli tarifi deneyince beğenirsiniz..

Malzemeler

  • 4 tane hazır yufka
  • 500 gram taze tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı

İlk olarak şerbeti için su ve şekeri geniş bir tencerede kaynatın. Şerbet kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 2-3 dakika kadar daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Şerbet hazır olunca tereyağını eritin ve ılıyınca tel kadayıfların üzerine dökün. Ardından güzelce kopara kopara harmanlayın. Daha sonra dövülmüş ceviz içlerini ekleyin ve karıştırın. Hazır olan kadayıfları 4 eşit parçaya bölün.

Yufkalardan ilkini tezgaha serin ve yuvarlak kısımlarını içe doğru katlayın. Ardından dörde bölünmüş kadayıflardan bir parçayı uzunlamasına kenar kısma yerleştirin ve sıkıca rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yaptıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesin.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve önceden altlı üstlü ısıtılmış 185 derece fırında üzerleri pembeleşinceye dek pişirin.

Fırından çıkan tatlınızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerinde gezdirin. 2 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun..