Seçim Anketlerindeki Algı Sürüyor! Cumhur İttifakının Oy Oranı herkesi Şaşkına Çevirdi

Seçim Anketlerindeki Algı Sürüyor! Cumhur İttifakının Oy Oranı herkesi Şaşkına Çevirdi

Peş peşe gelen seçim anketlerindeki tuhaflık sürüyor. AK PARTİ ve MHP düşüşte gösteriliyor. Ali Babacan yükselişte gösteriliyor. Millet ittifakı yerinde saymasına rağmen ise...

Her gün yeni bir seçim anketi yayınlanıyor. Yayınlanan anketlerde CHP ve İyi Parti'nin oylarında hiç düşüş gösterilmezken Cumhur ittifakı oyları düşük gösteriliyor.

Ali Babacan'ın kurduğu partiyi pompalamaya çalışan muhalefet medyası ise bu anketler üzerinden algı yapıyor.

Muharrem ince ve Mustafa Sarıgül'ün kurduğu parti ve hareketlere ise 1 yada 2 puan verilirken CHP oyları her ankette yüzde 25 gösteriliyor.

Oysa son seçimlerde CHP bu oranı alamadığı gibi gerek Muharrem ince gerekse Mustafa Sarıgül'ün AK PARTİ tabanından daha çok CHP tabanından oy alması bekleniyor..

Fakat nasıl bir seçim planı yürütülüyorsa muhalefet medyası AK PARTİ oylarında büyük çakılma şeklinde haberler yaparak seçmene gaz veriyor.

Bugün yine muhalefet medyasında bir anket vardı.

Anket AREA tarafından yayınlanmış buna göre..

AREA Şubat ayı anketi yayınlamış.. "Bugün Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soru yöneltilmiş. Muhalif medyanın manşetlere taşıdığı bu ankete Katılımcıların yüzde 30.5'i Millet İttifakı'nı tercih ederken Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 36.9'da seviyesinde kalmış..

Kararsızların oy oranı yüzde 20'lerdeyken HDP ise bu ankete göre yüzde 8 civarında bir oy oranına sahip..

Millet ittifakı yüzde 30 seviyesindeyken Muhalefet medyası ise bunu büyük bir zafer olarak manşetlere taşıyor

İlgili Haberler