Saç Dökülmesi Tarih Oluyor Japon Bilim İnsanları Kelliğe Çare Bulduklarını Açıkladı

Saç Dökülmesi Tarih Oluyor Japon Bilim İnsanları Kelliğe Çare Bulduklarını Açıkladı

Saç Dökülmesi sorununa karşı Japon Bilim İnsanlarından Şaşırtan buluş! Kelliğe Çare bulduklarını Açıkladılar.

Her erkeğin en büyük kabusudur saç dökülmesi. Kel olan çok sayıda erkek saç ektirmektedir. İstanbul'a yurt dışından saç ekimi için gelen kişilerin sayısı artmaktadır.

Özellikle Arap ülkeleri ve Balkan ülkelerinden İstanbul'a saç ektirmeye gidenlerin sayısı çok fazla. Bu iş bir turizme dönmüş durumda.

Ancak saç ekimine dahi gerek kalmadan kelliğe çare bulunduğu belirtiliyor. Japon bilim insanlarından dünyayı heyecanlandıran bir açıklama yapıldı.

Mynet'de yer alan habere göre : Kellik sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendiği ifade ediliyor. 

Konuyla ilgili olarak haberde yer alan ayrıntılarda Japonya’da saç köklerinin yenilenmesi üzerine araştırmalar yürüten bilim insanları üzerinde çalıştıkları yöntemin başarılı sonuçlar verdiği belirtildi. 


Haberin kaynağı şse Independent, Bu yayın kuruluşunda yayınlanan habere göre:  RIKEN Biyosistem Dinamikleri Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, dökülen saçları yeniden uzatabilecek saç kökleri oluşturmak için kök hücreleri kullandılar ve başarılı sonuç elde ettiler. 

Başarı elde edilmiş olan Sonuçları Nature’da yayınlandı. Sayılı ve başarılı bilim insanlarınca yapılan araştırma kapsamında farelerden alınan kürk ve bıyık hücreleri laboratuvar ortamında başka biyolojik bileşenlerle birleştirildi. 

Toplamda 220 farklı kombinasyonu deneyen Japon bilim insanları ‘NFFSE medyası’ adını verdikleri 5 faktörle birleştirmenin en iyi sonucu verdiğini ortaya çıkardı ve sonucu resmen ilan etti. 

Özetle Japon bilim insanları NFFSE medyası ile oluşturulan formülün, en kısa sürede en yüksek kök hücre çoğalma oranını verdiğini belirtiyor.. 

Saç dökülmesine çare olan bu buluşla ilgili kötü bir haber var :  Oda şu : bu tedavinin insanların kullanımına sunulmadan önce klinik denemelerden geçmesi gerekmekte.

Japon bilim insanları ilgili denemeleri yaptıktan sonra kelliğe çare olan bu buluşu kullanıma sunacak. Saç dökülmesi sorunu yaşayan çok sayıda erkek bilim insanlarının bulmuş olduğu bu buluşun bir an önce denenmesini bekliyor.

Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Anlaşılan o ki saç dökülmesi artık kaderimiz olmayacak. Saç dökülmesini önlemek hatta tamamen yok edebilmek mümkün olacak. Japon bilim insanlarının buluşu çok sayıda yayın kuruluşu tarafından haberleştirilerek servis edildi.

İlgili Haberler