Puf Puf Kabaran Peynirli Börek Tarifi

Puf Puf Kabaran Peynirli Börek Tarifi

Kim puf puf kabaran bir böreğe hayır diyebilir ki! İşte püf noktasıyla puf puf kabaran peynirli börek tarifi..

Türk mutfağının eşsiz lezzetleri arasında yerini alan börek sadece Türkiye'de değil Balkanlarda da oldukça seviliyor. Börek, kullanılan sosa bağlı olarak çıtır çıtır veya yumuşacık olabiliyor. Bazen adını sosundan bile alıyor. Bizde sizler için yumuşacık puf puf kabaran bir börek tarifi hazırladık.

Yumuşacık ve puf puf kabarmasını sosuna borçlu peynirli biberli börek tarifini sizler için düzenledik. Üsküp'te oldukça sevilen ve yiyenin bir daha tadını unutamadığı kırmızı kapya biberli peynirli börek işte böyle yapılıyor. Bir defa denedikten sonra en sevdiğiniz börek haline gelecek. Lor peynirinin tatlığı ve kapya biberin kokusuyla muazzam bir börek elde edeceksiniz.

İşte puf puf kabaran peynirli biberli börek tarifi..

Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 tane yumurta
  • Lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 adet kırmızı kapya biber

Yapılışı

İlk olarak böreğinizin sosu için olan soda, süt, yumurta ve 1 su bardağından iki parmak az olan sıvı yağı derin bir kabın içerisinde iyice çırpın. Ardından ilk yufkanızı fırın tepsinize kenarlarına taşacak şekilde serin. Sosunuzu yufkanın üzerine bolca sürün ve ikinci yufkanın yarısını tepsiye serin. Tekrardan soslayın ama bu sefer daha az sos kullanın. Ardından iç harcınız için ince ince kıydığınız maydanoz, lor peyniri ve jülyen şeklinde kestiğiniz biberlerden olan karışımınızdan serpiştirin. Kalan yarım yufkayı üzerine kapatın ve tekrardan az olmak şartıyla soslayın. Kalan tüm iç harcı her yerine eşit miktarda serpiştirin. Kalan yufkaları ise ikiye bölerek bir yufka bir sos şeklinde tamamlayın. Tepsinizin kenarından taşan ilk yufkanın parçalarını da yufkaların üzerine doğru kapatın ve kalan sosun tamamını tepsinizin üzerinde gezdirin.

Hazır olan böreğinizi en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Dinlenen böreğinizi dolaptan çıkarır çıkartmaz önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında üstü nar gibi kızarana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler