Dolgulu Çikolata Tarifi

Dolgulu Çikolata Tarifi

Dolgulu Çikolata son zamanlarda tatlılar arasında vazgeçilmez ev yapımı lezzetlerinden biridir. Peki evde nasıl yapılır? İşte tarifi..

Bu bayram biz bize evlerde oturuyor olacağız ama tatlımız yine de eksik olmasın dedim ve sizler için enfes bir çikolatalı tatlı tarifi hazırladım. İşte Dolgulu Çikolata tarifi..

Genelde kahve yanına atıştırmalık olarak yapar 3-5 gün yerim. Ama bu sefer bayrama özel bol bol yapacağım. Belki kimse gelip gidemeyecek ama komşularıma dağıtacağım. Daha önce yapıp dağıttığımda herkes çok beğenmişti.

Mesela eşim tatlı veya çikolata gibi ürünleri pek sevmez ama bu tarife bayılıyor. Umarım sizler de deneyince beğenirsiniz..

PRATİK HAZIRLANAN: DOLGULU ÇİKOLATA

Dolgulu Çikolata Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 100 gr şekersiz çikolata
  • 1 küçük boy kase fındık ezmesi (ballı)
  • 7-8 tane çilek.

Dolgulu Çikolata Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Dilerseniz eğer karton kalıp kullanabilirsiniz. Ben silikon kalıpları tercih ettim. Afiyet olsun.

Dolgulu Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritelim. Çilekleri küp şekilde minik minik doğrayalım. Daha sonra kalıplarıma birer tatlı kaşığı erittiğimiz çikolatadan koyalım. Buzdolabımızda yaklaşık 5 dakika kadar dinlendirelim. Buzdolabından çıkartalım ve sırası ile fındık ezmesi, çikolata ve çilek koyalım. Tekrardan buzdolabına kaldıralım ve iyi bir şekilde donana kadar bekletelim. Yaklaşık 30 dakika sürecek. Herkese afiyet olsun.