Pizzacılara taş çıkartacak Pizza hamuru nasıl açılır? Pizza hamuru açma tarifi

Pizzacılara taş çıkartacak Pizza hamuru nasıl açılır? Pizza hamuru açma tarifi

İtalyanlara taş çıkaracak, harika pizza hamuru tarifi! Harika pizza hamuru için mutlaka bu tarifi uygulayın! Pizza hamuru nasıl açılır? Pizza hamurunu sadece pizza için değil kahvaltıda ekmek niyetine de tüketebilirsiniz.

Pizza yapmak için poğaçaya benzeyen hamur tarifleri internette dolanıp duruyor. Ekmek ya da poğaça gibi bir yapısı olmayan yumuşacık pizza hamurunun aslına bakacak olursanız çok özel bir tarifi var. O da yazımızda...

Harika pizzayı yapmak için ilk adımda harika hamura erişmek gerekiyor. Yoksa ekmeğin üzerine de sos ve peynir koyarak "pizza" elde etmiş olurduk. Bu nedenle pizzanın en önemli noktası yumuşacık, ağıza dolan harika hamuru.

Peki pizza hamuru nasıl yapılır? Hamur için özel olarak malzemeleri bu oranda kullandığınızdan emin olun.

İlk olarak iki su bardağı un kullanın, iki yemek kaşığı kadar da zeytinyağı lazım edecektir. Bir tatlı kaşığı kadar tuz, bir tatlı kaşığı da toz maya gerekecek. Bir su bardağından bir parmak kadar eksik olacak kadar içme suyu da eklememiz gerekiyor.

Pizza hamurunu yapmak için ise bir kaç özel nokta var. Adım adım bakalım...

İlk olarak unu mutlaka eleyelim. Sonrasında su haricindeki bütün malzemeleri içerisine ekleyelim. Malzemeler iyice karıştıktan sonra kontrollü bir şekilde suyu azar azar ekleyelim. Yumuşak bir hamur olana kadar işleme devam edelim. Diğer adımda ise hamur üzerinde temiz bir bez ya da havlu örtelim. Mayasının gelmesi için yirmi ya da otuz dakika kadar dinlenmesi gerekiyor.

Hamur mayalandıktan sonra ise tezgaha alın, tekrar yoğurun. Sonrasında ise ellerinizle ya da isterseniz de merdane yardımı ile hafifçe hamuru açmaya başlayın. Tepsiye zeytinyağı yardımı ile yapmaya başlayın. Sonrasında istediğiniz malzemeleri ekleyerek pizzanızı hazırlayın.

Bir yandan da fırınınızı ısıtmaya başlayın. 180 derecede ısınan fırına pizzanızı alın ve üstü kızarana kadar pizzanızı pişirin. 

Aslında pizzanın özü taş fırında pişmesidir. Ateşin tadı da pizzaya karıştığı için efsane bir tada sahip olur ancak imkanlar nedeniyle fırında yapsak da yakın bir tat elde edebiliriz.

İlgili Haberler