Peynirde mide bulandıran hile şuna bakın ne yedirmişler bize!

Peynirde mide bulandıran hile şuna bakın ne yedirmişler bize!

Peynirdeki hile mide bulandırdı! Uzmanların Bu uyarısı herkesi şaşırttı. Eğer aldığınız peynir böyleyse o peyniri sakın yemeyin hemen bırakın!

ULUSAL POST - ÖZEL İÇERİK - Peynir son zamanlarda hilelerle gündeme geliyor. Peki hileli peynir nasıl anlaşılır.. Peynirin kaliteli olanı nasıl olmalıdır? Uzmanların bu uyarısına mutlaka dikkat edin:

Son zamanlarda gıdaya hile yapanların sayısı hızla artıyor! Evde kendi peynirimizi yapmak güç olduğundan mecburen dışarıdan peynir alıyoruz! Peki hileli peynir kendisini nasıl belli ediyor? İşte herkesin bilmesi gereken detaylar..

Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi olan peynirde hileler bitmek bilmiyor! Uzmanlar kaliteli markaların tercih edilmesini merdiven altı üretimden uzak durulmasını öneriyor.

Uzmanların uyarısına göre en çok hile gıda ürünleri arasında peynirde gözüküyor. Kaşar peyniri ise hileli peynir türlerinde başı çeken peynir.

Süt ve süt ürünlerine katılan katkı maddeleri insan sağlığına doğrudan zarar vermekte. Uzmanların uyarısına göre peynir çeşitlerinde merdiven altı üretim yapanlar tarafından yoğun şekilde katkı maddesi kullanıldığından özellikle kaşar peynirine dikkat etmek gerekmekte.

Güvenilir markalardan alacağınız peynirler onaylı olabileceğinden risk oranı olmuyor.

Peki Hileli peyniri nasıl anlayacağız. Bununla ilgili bilgi veren uzmanların kaşarın ateşte teması karşısında çıra gibi yandığını belirterek eğer ateş karşısında peynir yanıyorsa o peynir hileli ve katkı maddelidir.

Bir kilo kaşar peyniri için on iki lira süt gerektiğini ifade eden uzmanlar yeni kaşar yerine eski kaşar diye tabir edilen ürünlerin yenilmesini öneriyorlar.

Eğer aldığınız peynir süt fiyatının bile altına geliyorsa o peynirden uzak durun! Bu arada araştırmalara göre keçi peynirine katkı maddesinin pek katılmadığı ortaya çıktı.

Bunun nedeni ise keçi peynirine talebin az olması..

Bu önemli uyarıyı arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin..