Patlıcanın Yağ Çekmesini ve Kararmasını Önlemenin Püf Noktaları

Patlıcanın Yağ Çekmesini ve Kararmasını Önlemenin Püf Noktaları

Patlıcan Türk Mutfağının En Sevilen sebzelerinden. Peki Patlıcan kızartması veya yemeği yaparken hem kararmaması hem yağ çekmemesi için ne yapılmalı? İşte bilmeniz gerekenler.

Patlıcan en çok sevdiğim sebzelerin başında gelir. Her nasıl pişerse yerim. Musakka, közlenmiş, kavurması, kızartması hiç fark etmez. Bende sizler için bu denli sevdiğim sebzenin hazırlanış ve sonrası için ufak tüyolarını derledim.

Patlıcan yapılış aşamasında asla dışarıda tutulmayacak sebzelerden bir tanesidir. Çünkü hemen karar. İlk olarak kararmaması için yapmanız gereken bir kaç şeyle başlayacağım. Daha sonra da kızartma öncesi ve sonrası ile ilgili bilgiler vereceğim.

Hadi faydalı bilgilere başlayalım..

Patlıcanı Karartmayan Yöntemler

Patlıcanı doğradıktan sonra hemen yemek yapmak için kullanmayacaksanız patlıcanlarınızı limonla güzelce ovalayın. Her bir noktasına limon değdirdiğinden emin olun ve bir kapaklı kapa alın içiniz rahat bir şekilde kaldırın.

Örneğin patlıcan kavurması yapacaksanız soğan ve biberinizi kavurmadan önce doğradığınız minik patlıcanlarınızın kararmaması için tuzlu suya basın. Hem patlıcanın kara ve acı suyu çıkacak hem de kararmayacak. Öte yandan tuzlu suyun içerisine limon da sıkabilirsiniz.

Yağ Çekmeyen Patlıcan

Güzelce yıkadığınız patlıcanlarınızı alacalı bir şekilde doğradınız. Neden alacalı? Çünkü kızarma süresini kısaltacaktır. Ardından tuzlu suya yatırdınız. Acı ve kara suyu da çıktı. O pis suyu boşalttıktan sonra tekrardan aynı şekilde tuzlu suya yatırdınız. Neden iki defa tuzlu su içerisinde beklettik? Çünkü fazla yağ çekmemesi için ikinci aşama şart. Kızartma aşamasına yaklaştık. Kızartmak için kullanacağınız tavanıza zeytinyağını eklediniz. Neden zeytinyağı? Çünkü patlıcanlar diğer sıvı yağlara oranla daha az yağ çekecektir. Ardından zeytinyağına ilave olarak 1 çay kaşığı kadar sirke ekleyin. Ve yağınızı kızdırmaya başlayın. Gelsin yağ çekmemiş mis kokulu patlıcan kızartmaları..