Patlıcanların Kararması Nasıl Önlenebilir?

Patlıcanların Kararması Nasıl Önlenebilir?

Patlıcan Türk mutfağının en sevilen sebzesi. Peki hem yağ çekmeyen hem de kararmayan patlıcan nasıl pişirilir? İşte Lokum gibi patlıcan pişirmeye ve kararmasını önlemeye yarayan o tüyolar

Patlıcan yediden yetmişe herkesin en çok sevdiği sebzelerdendir. Açıkçası oldukça ucuz olması nedeniyle herkes tarafından tercih edilmektedir.

Ancak patlıcan yemeği yaparken bazı dostlarımızın bazı sıkıntıları olur. Onlardan biri ya patlıcan kararır ya da patlıcan yağ çeker.

Şimdi sizlere vereceğimiz tarif tüyolarıyla yapacağınız patlıcanlar hem kararmayacak hem de çok lezzetli olacak.

Ayrı yeten de asla yağ çekmeyecek.

Peki Patlıcanların kararması nasıl önlenir?

Patlıcanların kararmasını önlemek için aslında çok basit bir yöntem var Patlıcanları Limonlu ve tuzlu suda bekletmek de patlıcanın kararmasını önleyen en etkili yöntemdir. Yapmanız gereken Doğradığınız ya da kestiğiniz patlıcanları, limon sıkılmış ve bir tutam tuz katılmış soğuk suyun bulunduğu derin bir kap içerisinde bekletmek. Sonra da pişirme için kullanmak. Bu yöntemle patlıcanlarınızın asla kararmadığını göreceksiniz.

Patlıcanların Yağ çekmesi nasıl önlenir?

Canınız patlıcan çekti ancak yağ çekmesinden korkuyorsunuz üzülmeyin bunun da etkileyici bir yöntemi var: Yapılan araştırmalarda patlıcanın yağ çekmemesi için bir çok yöntem sıralanmış. Ancak biz sizlere denenmiş olan yöntemi vereceğiz:

İlk olarak Patlıcanları soyma işleminden sonra 10 dakika kadar kristalli tuzlu suda bekletmeye özen göstermelisiniz. Yapacağınız Bu uygulama sayesinde patlıcanlar kararma yapmayacak ve asla daha fazla yağ çekmesi gibi bir durumla karşılaşılmayacaktır. - Bu işleme ek olarak ayrıca Kızartma yağına bir miktar elma sirkesi koymanızı da tavsiye etmekteyiz.

patlıcanla İlgili bu bilgiler hoşunuza gittiyse sizlerde arkadaşlarınızla paylaşabilir ve onların yararlanmasını sağlayabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde patlıcanların asla yağ çekmediğini görmüş olacaksınız.