Pastırmalı ve Kaşarlı Börek Tarifi

Pastırmalı ve Kaşarlı Börek Tarifi

Kırmızı et ürünleri arasında en çok faydalı olanı pastırmadır. Fiyatı pahalı olunca pek alamıyoruz. Ancak onunla yapılan börek çok başka oluyor. İşte Pastırmalı börek tarifi..

Tadı damağınızda kalacak enfes bir börek tarifimiz var. Hem de pastırmalı. Malumunuz pastırma çok pahalı. Haliyle aldığımda yumurta kırıp kullanmak yerine onu daha doyurucu hale getirecek bir şeyler yapıyorum. Yapılan araştırmalarda pastırmanın kırmızı et ürünleri arasında en faydalı olanı olduğu kanıtlanmıştı.

Şimdi vereceğim bu börek tarifi sayesinde hem faydalı hem de çok lezzetli bir börek yapacaksınız :)

Komşularım kokusunu 2 sokak öteden aldığını söylüyor... Elbette hep birlikte afiyetle yiyoruz..

Malzemeler

  • 1 şişe soda
  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100gr. pastırma

Yapılışı

İlk olarak sosu için soda, yumurta ve sıvı yağı derin bir kap içerisinde iyice çırpın. Ardından fırın tepsinizi güzelce yağlayın. İlk yufkayı kenarlardan taşacak şekilde fırın tepsinize serin. İkinci yufkanın tamamını ve üçüncü yufkanın ise yarısını parçalara ayırarak tepsiye serpiştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve pastırmalarını eşit miktarda serpin. Kalan yarım yufkayı da yine parçalara ayırarak iç harcınızın üzerine serpin. Tepsinin kenarlarından sarkan yufkayı içeri doğru kapatın. Dilimlere ayırdığınız böreğinizin üzerine sosunuzu güzelce gezdirin. Yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında böreğinizi dinlendirin.

Önceden altlı üstlü 180 derece fırında üzeri nar gibi kızana dek pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..