Ombre ile Saçlarınıza Canlılık Kazandırma ve Saçları Güçlendiren Besinler

Ombre ile Saçlarınıza Canlılık Kazandırma ve Saçları Güçlendiren Besinler

Saç Bakımı oldukça önemlidir. Güçlü saçlar için ve saç dökülmesini önlemek aynı zamanda saç üzerindeki kepekten kurtulmak için bir çok önerimiz var. Şimdi sizlere onlardan bahsedeceğiz.

Birçok ünlü isminde sıklıkla tercih ettiği bir saç modeli olan ombrenin ismi çoğu kadın tarafından bilinmese de ne olduğu ve nasıl olduğu konusunda birçok kadın bilgi sahibidir. Özellikle saçının tamamını boyatmak istemeyen kadınlar ombreyi tercih ediyor.

Saçın ucundan ya da kökünden başlanarak istedikleri renkte, istedikleri gibi boyatabiliyor böylece saçlara farklı bir görünüm ve canlılık geliyor.

Oldukça hoş bir görünüme sahip olan ombre geçtiğimiz yıllara göre artık birçok kadın tarafından da tercih edilmekle birlikte saça farklı tarz kazandırmakta ve göz alıcı bir güzellik katmaktadır.

Birçok renkte saçlara uygulanan şık saç modelinin standart uygulama şekli saç diplerinin koyulaştırılması ve uçlara doğru açık bir ton elde edilmesine dayanırken isteyen kadınlara tam tersi uçların koyulaştırılması ve diplere doğru açılması şeklinde de uygulanabiliyor. Kadınların saçlarını Ombre tarzında boyatabildiğinden bahsettik. Peki, ya boyatmak yerine kendileri saçlarını boyayabiliyor mu? Bu soruya cevabımız evet. Kozmetik ürünleri satan yerlerden temin edecekleri özel olarak Ombre için üretilmiş olan boya ve fırçalarla aynanın karşısına geçip kendileri de saçlarını Ombre tarzında istedikleri gibi kolayca boyayabiliyor.

Evet, sizlerde saçlarınızı Ombre modeli yaptırarak ya da yaparak saçlarınıza canlılığın yanında doğal gibi bir görünüm kazandırabilirsiniz. Saçlarınız aynı tonda olmayacağı için farklı bir görünüm kazanacak ve gözler hep üzerinizde olacak!

SAÇLARI GÜÇLENDİREN BESİNLER

Güçlü saçlar için protein desteği ihmal edilmemelidir. Bu kapsamda et ve yumurta en iyi protein kaynağıdır. Lahana - Soğan -  Kereviz ve Sarımsak gibi gibi besinler saç sağlığı için oldukça faydalıdır. Bu yüzden saça sarımsak sürülüyor veya sarımsak özlü doğal sabunlar kullanılıyor.

Sarımsağın saçlar üzerinde büyük etkileri bulunmaktadır.

D vitamini alınımına dikkat edilmeli güneşten yararlanılmalı aynı zamanda süt ve süt ürünleri tüketilmelidir. Peynir ve yoğurt mutlaka soframızda  olmalıdır.

Balık tüketmenin saç sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunmaktadır...

SAÇLARI GÜÇLENDİREN YUMURTA MASKESİ

Bilmeniz gereken bir maske tarifinden bahsedeceğiz. Bu bilgi sayesinde saçlarınız daha da güçlenecek ve saçlarınız ışıl ışıl olacaktır.

Yapmanız gereken çok basittir 2 adet orta boy yumurtanın sarısı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını bir kase içerisinde karıştıracaksınız. Sonrasında kaseye 1 fincan su ekleyeceksiniz. Maskeyi saçlarınızın tamamına uygulayacaksınız. 20 Dakika beklettikten sonra saçınızı  çok sıcak olmayan ılık suyla yıkayacaksınız. 15 Gün arayla uygulayacağınız bu yöntem sayesinde saçlarınız dökülmeyecek canlanacak ve kepeklerden kurtulacaktır.

İlgili Haberler