Milyonlara yeni zam müjdesi! Bir maaş daha değişiyor sevindiren gelişme rahatlattı

Milyonlara yeni zam müjdesi! Bir maaş daha değişiyor sevindiren gelişme rahatlattı

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına zam yapılmasının ardından yeni bir zam haberi daha geldi. Vatandaş sevindi

Emekliler ve memurlar son maaş zammını almıştı. Asgari ücrete yapılan zam ise dikkat çekmişti. Maaşlara yapılan zamlar sonrası herkes merak etmeye başladı.

Diğer maaşlara da zam yapılacak mı diye? Beklenen oldu ve devletin ödemiş olduğu destek ödemelerinde de artışlar yaşanmaya başlandı.

TV100'de yer alan habere göre Asgari ücretin artmasıyla zamlanan kalemlerden biri doğum paraları... Çalışan çalışmayan tüm anneleri ilgilendiren doğum yardımlarında neler değişecek bu sorulara cevap arandı.. 


Edinilen bilgiye göre Yılın sonunda açıklanan enflasyon oranına göre netleşen ve 2021 yılında geçerli olacak yeni asgari ücret birçok ödeme ve borçlanmayı da böylelikle değiştirdi. Bu değişikliklerden birisi de doğum yardımları oldu.. Asgari ücret 2021 yılında brüt olarak 3.577,50 TL olurken net ücret ise 2.825,90 TL olarak bundan böyle uygulanacak. Yapılacak olan bu Ödemeler ile borçlanmalar hesaplanırken brüt asgari ücret baz alınmaktadır. 

Bu kapsamda en düşük doğum rapor parası 8 bin 904 liraya yükselmiş oldu.  Annelerin aldıkları brüt maaş yükseldikçe bu rakamda da artış yaşanacak. Devlet tarafından Çalışsın-çalışmasın tüm annelere verilen doğum yardımının tutarı ise ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklarda 600 lira olarak ödenmektedir.

Devlet tarafından Her yıl bu ödenek yeniden belirlenmektedir . 2020'de bu tutar 202 liraydı. Bu yılın tutarının 225 lira olarak açıklanması beklenmektedir.  Buna göre, ilk çocuğunu dünyaya getiren asgari ücretli bir anne devletten 9 bin 429 lira destek alabilme imkanı olacak..

Yaşanan bu artış çok sayıda vatandaşı da sevindirmiş oldu...

Asgari ücret ve maaşlara gelen zamların ardından devlet tarafından ödenen ödeneklerde de artışa gidildi. Vatandaşların zamlı ödemelerini alması bekleniyor...