Mevsimi Geçmeden Bu Lezzeti Kaçırmayın Nefis Lokum Gibi Yumuşacık Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Mevsimi Geçmeden Bu Lezzeti Kaçırmayın Nefis Lokum Gibi Yumuşacık Bal Kabağı Tatlısı Tarifi

Bal kabağı en sevilen tatlardan biridir. İster çorba yapılsın ister tatlı. Bal kabağı Türk mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Peki Bal Kabağı Tatlısı nasıl yapılır?

Bal kabağı bizim mutfağın vazgeçilmezlerindendir. Bazen çorbası bazen tatlısı kimi zaman da sadece hafif yağ ve karabiber eşliğinde fırınlarız..

Bal kabağının faydaları saymakla bitmez. Tatlısı bile olsa faydalıdır. Bal kabağı yüksek bir lif kaynağıdır. Kabızlığı da önler cildi de yeniler. Öte yandan güçlü bir antioksidan kaynağıdır.

Ben de bugün sizler için hazır kış tam bitmemişken bulabileceğiniz bal kabağından tatlı tarifini hazırladım. Gerek rengi gerek sunumda ekleyebileceklerinizle sofranızı veya çay saatinizi şenlendirebileceğiniz bir tarif olacak. 

Malzemeler

  • 2 kilo bal kabağı
  • 3 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Tahin
  • Nar 

Yapılışı

İlk olarak bal kabağınızı arzu ettiğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dışını soyup çekirdeklerini de çıkarttıktan sonra güzelce yıkayın. Ardından geniş bir tencerenin içine kabaklarınızı aralarına şeker serpiştirerek kat kat bırakın. En az 3 saat veya bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu yöntem sayesinde tatlınız kendi suyuyla pişecek. 

Gece boyu beklettiğiniz kabağı kendi saldığı suyu ile kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin. 

Pişen kabaklarınızı soğuduktan sonra servis tabağınıza alın. Önce üzerlerine arzu ettiğiniz ölçüde tahin gezdirin. Ardından dövülmüş ceviz içi ve nar taneleri serpiştirin. 

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler