Maske Takılırken Yapılan Bu 5 Kritik Hata Sizi Hasta Edebilir İşte Vücuda Vereceği Zararlar

Maske Takılırken Yapılan Bu 5 Kritik Hata Sizi Hasta Edebilir İşte Vücuda Vereceği Zararlar

Maske takmak neredeyse hayatımızın bir parçası oldu. Bilim insanlarından bu konuyla ilgili önemli bir uyarı var. Maske takarken bu hatalardan vazgeçmelisiniz..

Maske takmak artık neredeyse gözlük takmak veya ayakkabı giymek kadar zorunlu bir şey oldu dışarı çıktığımızda.

Gerek kurallar gerekse sağlığımız için maske takmamız zorunlu. Ancak maske takarken yapmış olduğumuz bazı hatalar sağlığımızı olumsuz anlamda etkileyebiliyor.

Bu yüzden uzmanlar sıkça yapılan yanlış maske kullanımına ilişkin hataları derledi. Eğer sizlerde maske takarken bu hatayı yapıyorsanız derhal bu hatalardan vazgeçin. Vücudunuza vereceği zararların yanı sıra hasta olma riskinizi de artıracaktır.

Yapılan araştırmalarda en çok yapılan 5 hata ortaya çıkarılmış. Şimdi biz sizlere o hataların yer aldığı içeriğimizi sunacağız. Sizlerde arkadaşlarınızın yararlanması için maske takarken yapılan bu kritik 5 hatayı onlarla paylaşabilirsiniz.

İşte Maske Takarken Yapılan O Hatalar

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunmak adına maske takma zorunluluğunun devam ettiği bu günlerde uzmanlar doğru maske kullanımı konusunda uyardı. Peki sokağa çıkarken maskenizi doğru şekilde mi takıyorsunuz? İşte maske takarken yapılan hatalar;

Maskeyi Doğru Oturtmamak 

Sadece maske takmanın ne size ne de çevrenizdekileri bir faydası var. Ancak maskenizi takarken burnunuzu ve çenenizi sıkı sıkı kapatırsanız faydasını görürsünüz. Yani maskenizin burun ve çene çevresini iyice sardığından emin olun.

Maskeye Sürekli Dokunmak ve Çıkarıp Takmak 

Koronavirüs kapma riskini arttıran bir sebep ise başka yüzeylerle temas etmiş ve temizlenmemiş ellerinizle maskeye dokunmanızdır. Özellikle konuşurken sürekli maskenizi aşağı indirmeniz ve sonrasında tekrardan ağzınızı kapatmanız hem virüs kapmanıza hem de yaymanıza zemin hazırlıyor.

Maske Takmadan Önce Ellerinizi Yıkayın

Maskenizi takmadan önce ya da maskenizi çıkardıktan sonra tekrardan takmadan önce ellerinizi su ve sabunla yıkayın. Eğer su ve sabuna ulaşamıyorsanız yanınızdan ayırmadığınız kolonya yada dezenfektan ile ellerinizi temizleyin. Böylelikle koronavirüse yakalanma ihtimalinizi azaltmış olacaksınız.

Bez Maskeyi Yıkamamak 

Konunun uzmanları bez maskeleri gün sonunda sıcak su, deterjan veya sabun ile yıkamanızı öneriyor. Ayrıca maskenizi güneş ışığında kurutmayı unutmayın. Her gün aynı iç çamaşırını veya çorabı yıkamadan giydiğinizi düşünün. Sonuç bakteri yuvası bir bez parçası...

Kullan-At Maskeleri Tekrar Tekrar Kullanmak 

Kullan-at maskeleri tekrar tekrar kullanmanın ne kadar tehlikeli olduğunu duymayan kalmamıştır sanırım. Çünkü bu tür maskelerde filtreler kullanıldıkça aşınıyor, lastikleri gevşiyor böylelikle yüzümüze tam oturmuyor ve koruma etkisi neredeyse yok oluyor.