Makyaj Yaparken Doğru Göz Kalemi Nasıl Seçilir? Daha Çekici Gösteren Sırlar

Makyaj Yaparken Doğru Göz Kalemi Nasıl Seçilir? Daha Çekici Gösteren Sırlar

Makyaj yapan kadınların en büyük kurtarıcılarından birisi göz kalemleridir. Bu yüzden doğru göz kalemi seçmek büyük önem taşımaktadır..

Çok sayıda makyaj yapan kadın makyaj makyaj malzemelerini nasıl seçeceği konusunda pek bilgi sahibi değildir.

Bu yüzden sizlere makyajın en vazgeçilmez araçlarından birisi olan göz kalemi konusunda bilgiler vereceğiz. Bu bilgiler sayesinde göz kalemi seçerken daha dikkatli olacaksınız.

Unutmayın makyajı doğru yapabilen her kadın daha etkili ve güzel gözükebilecektir. Makyaj yapmanın teknikleri ve incelikleri bu yüzden çok önemlidir.

Vereceğimiz bu bilgileri mutlaka bir yere not edin ve göz kalemi seçerken bu bilgiler vazgeçilmeziniz olsun..

İşte her kadının bilmesi gereken o küçük sırlar :

GÖZ RENGİNİZE ODAKLANIN

  • Kahverengi gözlere sahip olanlar doğal ve iddialı renkler tercih edebilir. Yeşil ve mavi tonlarındaki göz kalemleri ile güzel bir uyum sağlayacağınıza emin olsun.
  • Eğer gözleriniz mavi veya yeşil ise siyah göz kalemleri ile daha keskin bakışlar elde edebilirsiniz. Daha yumuşak bir bakış istiyorsanız tercihiniz bronz ve kahve tonlarından yana olsun.
  • Göz kalemi kullanırken kirpik dibinin alt kısmına da kalem sürmek gözlerinizin daha iri görünmesine katkı sağlayacaktır. Kirpik dibine göz kalemi sürmek büyük gözler elde etmek için en basit yöntemdir.
  • Üst kirpik dinine siyah kalem sürdüğünüzde kusursuz makyaja ulaşmış olursunuz.
  • Gözleriniz ön plana çıkarmak için siyah göz kalemi tercih etmek oldukça mantıklı bir hareket. Net bir çizgi çekmek zorunda da değilsiniz. Gözünüzün üzerine çektiğiniz göz kalemini bir fırça yarımıyla dağıtarak buğulu bir göz makyajı elde edebilirsiniz. Eğer siz de göz kalemi çekmekte zorlanıyorsanız bir de bu yöntemi deneyin. İstediğiniz o harika makyaja ulaşmak sadece bir göz kalemi ve fırçadan geçiyor.

 

İlgili Haberler