Makyaj Yaparken Cilde Zarar veren Hatalı Alışkanlıklar Terk Etmelisiniz

Makyaj Yaparken Cilde Zarar veren Hatalı Alışkanlıklar Terk Etmelisiniz

Makyaj yaparken yapılan bazı hatalar ve kozmetik ürünlerinin yanlış kullanımı cilde zarar vermektedir! İşte bilmeniz gerekenler

Her kadının hayali güzel ve bakımlı görünmektir. Bunun için makyaj malzemelerinden ve kişisel bakım ürünlerinden faydalanılır. Ancak son günlerde makyaj cilt için zararlı mıdır konusu tartışmalara neden oldu. Uzmanlar bilinçsiz bir şekilde yapılan makyajın cilt için zararlı birçok olumsuz etkiye sahip olduğunu belirtiyor. Bildiğiniz gibi alerjik reaksiyonlar, makyaj malzemelerinin en önemli yan etkisidir. Özellikle yüze sürülen pudra, fondöten ve far malzemeleri daha çok alerjiye sebep olan malzemelerdir.

Makyajın Cilt İçin Zararları Nelerdir?

Kötü hava, sigara ve egzoz dumanı gibi bakteriler yüzünüzde toplanacağı için cilt hava almaz kirli kalır. Bu nedenle fondöten kullanıyor iseniz mutlaka ciltten temizlemeli ve arındırmalısınız. Makyaj kalıntılarını ciltte bırakırsanız yine cilt hava almaz. Az makyaj yapıldı ise akşam temizlenmesi durumunda, makyaj cilt için zararlı olmaz.

Rujla uyumak cilt için çok zararlıdır. Rujla uyumak, rengin solgunluğuna, dudak morarmalarına, çatlağın ve kuruluğun başlıca sebeplerindendir. Bunları yaşamamak için mutlaka uyumadan önce ruj temizlenmelidir. Sağlıklı yaşam için makyajla uyumanın zararları hakkında bilgi sahibi olmanız gerektiğini unutmayın!

Temizlenmemesi durumunda cilt için zararlı olan en önemli makyaj türü maskaradır. Bazı zorluk ve sıkıntılara sebep olabileceği için mutlak suretle göz çevresi temizlenmeli ve ciltten arındırılmalıdır. Aksi halde gözün hava almasını engeller, kıl köklerini tıkar ve enfeksiyon yaşanabilir.

Makyaj Nasıl Temizlenir? Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Makyaj temizlemek için hangi ürünü kullanacağınız tamamıyla sizinle alakalıdır. Fakat makyaj temizleme işlemini bilindik markalı ürünler kullanarak yaparsanız, bazı sorunların önüne geçmiş olursunuz. Doğru ürünler kullanarak makyaj mutlaka temizlenmelidir. Yapacağınız küçük bir araştırmadan sonra size en yakın gelen doğru ürünü bulup makyaj temizleme işlemini yapacaksınız. Göreceksiniz ki makyajla ilgili sorunlardan kurtulmuş olacaksınız.

Makyaj Yaparken Bilinmesi Gerekenler

  • Makyaj malzemeleri test ederek alınmalı.
  • Asla makyajla yatılmamalı.
  • Yapılan yanlış makyajın sivilce ve siyah nokta oluşturduğu unutulmamalı.
  • Makyaj, cilt nemlendiriciye iyice emdikten sonra yapılmalı.
  • Bitkisel diye satılan ürünlere dikkat edilmeli.
  • Cilt güzel bir şekilde temizlenmediği takdirde yüzün erken kırışacağı unutulmamalı.
  • Bir arkadaşınızın makyaj malzemesini asla kullanmamanızı tavsiye ederiz.
  • Makyaj yapmadan önce ellerin yıkanması gerekliliği unutulmamalı.
  • Cilt yaralarının makyajla kapatılmaması gerektiği bilinmesi gerekenler arasındadır.