Makyaj Bazı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Makyaj Bazı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Uygulanır?

Son dönemde trend olan makyaj uygulamaları, makyaj bazı nedir sorusunu da hayatımıza sokmayı başardı.

Peki, makyaj bazı nedir? Makyaja başlamadan önce uygulanan, makyajın daha uzun süre kalıcı olmasını destekleyen üründür şeklinde yanıtlanabilir. Cildin canlı gözükmesini destekleyen baz, aynı zamanda yapılan makyajın sonunda yağlı değil mat bir görünüm elde etmeyi de sağlayacaktır. Likit makyaj ürünlerine makyaj bazı dendiğinden direkt olarak bu ürünler ile sağlıklı ve kusursuz makyaj yapmak var.

Makyaj Bazı Ne İşe Yarar?

Makyaj bazı, makyajın ilk adımlarında uygulanmaktadır. Makyajın fondöten öncesinde kullanılması, cilt fondöten arasında bir bağ kurması içindir. Cilt ile makyaj arasında olan bu katman, aynı zamanda cildin pürüzsüz görünmesi açısından da son derece önemlidir. Pürüzsüz cildin üzerine fondöten sürülmesi, pudra sürülmesi çok daha güzel bir uygulama olacaktır. Makyaj ürünlerinin öncesinde uygulanması, makyajın çok daha başarılı bir sonuç vermesini de destekler.

Kuru ve yağlı ciltlere direkt olarak makyaj malzemesi uygulanmaması sağlık açısından önemlidir. Bu sebeple araya baz girmesi avantajlıdır. Pul pul dökülme olmasının önüne geçer. Makyaj bazı ne işe yarar dendiğinde, sağlıklı bir makyaj uygulaması, profesyonel olan uygulama ile direkt olarak etkisini göreceksiniz. Pul pul dökülme, lekeleri kapatmama gibi bir sorun kalmadan makyaj yapılabilecek.

Makyaj Bazı Nasıl Uygulanır?

Baz, makyaj uygulamasında ilk sürülen üründür. Makyajın daha kalıcı olmasını sağlamak açısından, cildinize uygulamanız gerekiyor. Baz öncesinde herhangi bir şey sürmemeniz gerekiyor. Makyaja her zaman baz ile başlayacaksınız. Önemli olan ise sürme işleminin de doğru olması. Mutlaka sürme aşamasında eğer fırça kullanacaksanız bazınızı küçük dokunuşlar ile sürmektir. Yani aşağı yukarı hareketler yerine dik hareketler dokunuşlar ile bazın uygulaması yapılmalıdır.

Hafif dokunuşlar ile baz uygulaması yapılır.

Mutlaka cildinizin her yerine sürdüğünüze emin olun. Makyajda eğer boyun bölgesine uygulama olacaksa mutlaka boyun bölgesinde baz sürmelisiniz. Makyaj bazı nasıl uygulanır sorusunun yanıtına göre hareket ederek uygulamaların daha doğru olmasını sağlayabilirsiniz. Kalıcı ve doğal makyajlar için tercih edilir.

İlgili Haberler