Makedonya'da Türk düşmanı faşist Kosova elçisine tepkiler büyüyor!

Makedonya'da Türk düşmanı faşist Kosova elçisine tepkiler büyüyor!

Türkiye karşıtı ırkçı ve faşist açıklamalarının ardından Kosova’daki bakan yardımcılığı görevinden alınan Gjergj Dedaj’ın Makedonya’nın Kosova Büyükelçiliği görevine getirilmesi Türk toplumunda infiale yol açtı.

Türkiye'yi Balkanlar'da işgalcilikle suçlayan Dedaj'a adeta ödül niteliğinde olan atamaya tepki gösteren Türk STK'ları ve siyasi partileri hem Kosova hem de Makedonya devlet yetkililerine seslendi.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Konuya ilişkin SABAH'a konuşan Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Makedonya Bölge Başkanı Salih Utaş: "Arnavut halklarının kardeşliğinden ve ortak kültüründen nasibini alamamış Gjergj Dedaj'ın, Kosova'nın Makedonya Büyükelçisi olarak atanmasını şiddetle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve Devlet Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, sadece Kosova ve Makedonya'nın değil tüm Balkan ülkelerinin her zaman en samimi ve büyük destekçisi olmuştur.

"AÇIKLAMALAR MAKSADINI VE BOYUNU AŞMAKTADIR"

Bunun en büyük ispatı Türkiye Cumhuriyeti devletinin tüm kurumları ile Balkanlarda yer alması ve ortaya koyduğu hizmetlerdir. Şahsın yaptığı açıklamalar maksadını ve boyunu aşmaktadır. Bizler Kosova Devleti'nden özür beklerken deyim yerindeyse kendisi taltif edilmiştir. Dedaj'ın büyükelçi olarak Makedonya'ya atanmasının huzursuzluğa neden olacağını öngörüyor ve alınan bu kararın gözden geçirilerek iptal edilmesini tüm yetkililerden talep ediyoruz." dedi.

FURKAN HAYKIR - SABAH
Haberin tamamı için SABAH