Maden Suyu İçerken Yapılan Hata Hasta Ettiği Gibi Tüm Besin Değerini Yok Ederek.

Maden Suyu İçerken Yapılan Hata Hasta Ettiği Gibi Tüm Besin Değerini Yok Ederek.

Maden Suyu içerken dikkat etmeniz gereken önemli bir uyarı var. Eğer bu tehlikeyi görmezden gelirseniz büyük sorunlarla karşılaşabilirsiniz

Maden Suyu en faydalı içeceklerden biridir. Ancak maden suyu tüketiminde dikkat edilmezse bazı yapılan yanlışlar çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir.

Bazılarımız ne yazık ki maden suyu faydalı olduğu için onu normal suyun yerine tüketmeyi tercih ediyor.

Hatta bazı durumlarda 2.5 litre su tüketmesi gerekirken 2.5 litre kadar maden suyu tüketenler var. Bu son derece tehlikeli bir durum.

Kimileri ise internette gördüklerini uygulayarak maden suyunu yemeklere ekliyor ve faydalı olacağını sanıyor.

Yapılan bu uygulama yemeğinizi rezil etmekten başka bir işe yaramayacaktır. Ayrıca sağlık uzmanlarının maden suyu tüketimiyle ilgili başka bir uyarısı daha bulunmaktadır. Bu uyarıyı dikkate almanız sizin yararınıza olacaktır.

İçecek olduğunuz maden suyunun içeriğine ve mineral değerlerine mutlaka bakmanız gerekmektedir. Zira  Piyasada satılan maden sularının mineral değerleri birbirlerinden farklıdır bir çoğu aynı değerde değildir. Maden suyunun içinde gereğinden fazla sodyum olması kan basıncının yükselmesine neden olabilir bu yüzden günde 1 adet tüketmeniz yeterlidir.. Ayrıca Sağlık uzmanlarının uyarısına göre Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığı olan kişilerin yüksek sodyumlu maden sularını kesinlikle tüketmemesi gerekmektedir.

Marketlerden Maden suyu alırken, sodyum oranı az olan bir alternatifi tercih ettiğinizden emin olmanız gerekmektedir.  Midenizin ve bağırsaklarınızın asetik yapısı da maden suyunu alırken dikkat etmeniz gereken mineral değerleri için önemli olmaktadır bu yüzden doğru seçim yapmanız gerekir. 

Sağlığınız için sade meyve suyu içmeniz gerekir. Aromalı veya meyveli olanlardan uzak durmanız gerekmektedir. İlla meyveli içecekseniz aromasını kendiniz doğal meyvelerden oluşturabilirsiniz.. 

Bir başka dikkat etmeniz gerekense maden suyu satın alırken plastik şişede olanları değil cam şişede olanları tercih etmenizdir. Ve en önemlisi maden suyunu sakın bardağa dökerek içmeyin. Maden suyunu bardağa dökmek içerisindeki gazın kaçmasına neden olacak ve tüm besin değerini yok edecektir. Ve bardak ne kadar temizlenirse temizlensin bazı bulaşık makineleri ne yazık ki iyi temizleyemiyor. Eğer dışarıda bir kafede içiyorsanız mutlaka maden suyunu şişesinde tüketmeye özen gösterin.. 

İlgili Haberler