Kuruyemiş Yerken Dikkat Edin! Kuruyemişlerde Büyük Tehlike Çıktı! Yanılmışız..

Kuruyemiş Yerken Dikkat Edin! Kuruyemişlerde Büyük Tehlike Çıktı! Yanılmışız..

Kuruyemiş genelde herkesin çok sevdiği yiyecekler arasında gelir. Ancak uzmanların bu konu hakkında önemli bir uyarısı var. Kuruyemiş yerden dikkat edin..

İster bir şeyler içerken ister film izlerken atıştırmalık olarak kuruyemişleri tercih ederiz. Her birinin oldukça faydası vardır. Herkes kuruyemişlerin yararlarını bilmektedir. Ancak uzmanlar bilinmeyen bir gerçeği açıkladı. Kuruyemişin zararları hakkında bilgiler verdiler.

İşte herkesin bilmesi gereken o uyarıya ilişkin detaylar. Siz siz olun bu uyarıları dikkate alın ve kuruyemiş yerken dikkat edin..

Özellikle dikkat edilmeden tüketilen küflü kuruyemişlerin tehlikeli olduğunu vurgulayan uzmanlar, uygun şartlarda kurutulmamış ve muhafaza edilmemiş kuruyemişlerin aflatoksin adı verilen zehirli bir madde ürettiğini açıkladı. 

Dr. Özgür Şamilgil, kuruyemişlerin ürettiği afkatoksinler hakkında bilinmeyenleri açıkladı. Öte yandan Dr. Şamilgil, bu maddenin insanı zehirleyebileceği gibi doğumsal anomaliler, hepatit, siroz ve kansere yol açan etkileri bulunduğunu söyledi.

Aflatoksin içeren gıdaların fazla miktarda tüketilmesinin kısa sürede zehirlenme belirtilerini ortaya çıkartıyor. Genellikle sindirim bozukluğu, sarılık, vücutta kanama ve karaciğer yetmezliği gibi ölüme yol açabilen belirtilere sebep olan aflatoksin maddesinin kuruyemişlerde bulunduğuna dikkat çeken Dr. Şamilgil, özellikle bu maddenin oluşuma neden olan koşullar altında en çok yağlı tohumlar, kuruyemişler, kuru meyveler, kuru bakliyat, sert kabuklu meyveler, tahıllar ve peynirlerin tüketimine dikkat edilmesi konusunda uyardı.

Dr. Şamilgil, hayatınızı tehlikeye atabilecek diğer besinleri sıraladı ve üzerinde küf olan yiyeceklerin asla tüketilmemesi konusunda da uyardı. Dr. Şamilgil'in bahsettiği diğer besinler ise antep fıstığı, yer fıstığı, ceviz, fındık, kırmızı pul biber, mısır, ayçiçeği, pirinç, incir, arpa, bulgur, mercimek, kuru fasulye, küflü peynir, kaşar, et.