Koronavirüsün Farkettirmeyen belirtileri! Sizde atlatmış olabilirsiniz

Koronavirüsün Farkettirmeyen belirtileri! Sizde atlatmış olabilirsiniz

Farkında olmadan Koronavirüs geçirmiş olabilirsiniz! Test olmadan da anlamak mümkün! İşte herkesin bilmesi gereken belirtiler

Koronavirüs başladığı günden itibaren herkeste bir endişe var. Acaba bende yakalanırmıyım? Veya yakalandım mı. Bazıları ise en ufak bir boğaz gıcıklanmasını dahi koronavirüs sanıp endişe ediyor.

Ancak uzmanların bu konuyla ilgili önemli uyarıları var. Salgında en çok yayılmasına neden olan etkilerden birisi kuşkusuz yeterli önlem almamak ve virüsü ciddiye almamak olmuştur.

Salgını durdurmak için temizlik sosyal mesafe kuralları kapalı ortamlarda bulunmamak ve temastan kaçınmak gerekiyor

Ancak insanlar son zamanlarda ne yazık ki yetkililerin uyarılarına kulak vermiyor kimisi ya hikayesini gizliyor kimisi ise doktora gitmeyerek belki de hem kendi hem çevresindekilerin sağlığını tehlikeye atıyor.

Peki Koronavirüsü test yaptırmadan anlamak mümkün mü? Bu konuyla ilgili Sabah gazetesi internet sitesinde çarpıcı bir haber yayınlanmış gerçekten çok şaşırtıcı detaylar var

. İşte gün gün korona virüsü belirtileri ve insan vücudundaki etkileri.

İNSAN VÜCUDUNDA ETKİSİNİ BÖYLE GÖSTERİYOR
Kendisi küçük ancak tahribatı bir o kadar büyük olan korona virüs belirtileri gün içerisinde birçok vatandaşın gündemine geliyor. Bu kapsamda salgının ilk günlerinden itibaren çeşitli araştırmalar yapılırken bu konuda yapılan bir çalışmada virüsün insan vücudu üzerinde gün gün etkileri de sıralandı.

ÖNCE ATEŞ VE BOĞAZ AĞRISI
3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar. Virüs insan vücudunu böyle ele geçiriyor! İşte korona virüsünün gün gün belirtileri…

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Virüs insan vücudunu böyle ele geçiriyor! İşte korona virüsünün gün gün belirtileri…

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.
Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.

Arkadaşlarınızın Yararlanması Adına bu bilgileri mutlaka onlarla paylaşın unutmayın sağlık herşeyden önce gelir: