Koronavirüste endişe veren araştırma Eğer dişinizde bu sorun varsa iki kat risk var..

Koronavirüste endişe veren araştırma Eğer dişinizde bu sorun varsa iki kat risk var..

Uzmanlardan Diş Sağlığı Üzerine Önemli UYARI. koronavirüs riskini iki kar artırabilir

Bir Çok uzman Koronavirüs konusunda toplumu bilgilendirmeye devam ediyor. Salgından korunmak için yapılması gereken bazı bilgiler var

Koronavirüs riski olarak dişleri çürük olanlara önemli bir uyarı var. Sizlerde arkadaşlarınızın öğrenmesi için bu bilgiyi onlarla paylaşın ve eğer çürük dişiniz varsa sağlığınız için mutlaka bir diş hekimine başvurun. İşte herkesin bilmesi gereken o uyarı

Bana bir şey olmaz demeyin virüsü böyle kapmayın. Uzmanların Bu bilgilendirmesine dikkat:

Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre ağız ve diş sağlığı bakımlarının yaptırılmamasının hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen VM Medical Park Bursa Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dt. Halil Çelik “Vücut bütünlüğü düşünüldüğünde ağız içindeki bir iltihaplanma, genel direnci düşüreceği için salgın hastalıklara karşı kişiyi daha duyarlı hâle getirir. Koronadan korktuğunuz için diş hekimine gitmemek, koronaya yakalanmanıza sebep olabilir” dedi.

Diş hekimi muayenehanelerinin güvenli olduğunu ifade eden Çelik “Bulaşma yoluyla geçebilecek hastalıklara karşı tedbirler biz diş hekimlerinin rutin tedavi süreçlerinin içerisinde zaten vardı” diye anlattı.

Ağız ve diş sağlığı açısından ortaya çıkan problemlerin diğer organları da etkilediğini gösterdiğini belirten Uzm. Dt. Halil Çelik “Ağız içerisindeki bakteriler, özellikle kalp üzerinde etkili oluyor. Yine diyabet ile diş eti hastalıkları arasındaki bağlantılar öne çıkıyor. Diyabetin azaltılmasında diş eti hastalıklarının tedavi edilmesinin etkili olduğu biliniyor. Özellikle diş ve diş eti rahatsızlıkları, gebelik sürecinin zorlu geçmesine sebep olabiliyor. İşte bütün bu rahatsızlıkların tedavisi, bu süreçte ertelenmemelidir. Ertelendiği durumlarda daha karmaşık bir tablo ortaya çıkabilir” dedi.