Koronavirüse karşı Kuzey Makedonya'nın aldığı bazı önemli kararlar

Koronavirüse karşı Kuzey Makedonya'nın aldığı bazı önemli kararlar

Koronavirüs salgını devam ederken Kuzey Makedonya bazı önemli kararlar aldı.

Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını Avrupa'yı merkez seçmiş durumda. Avrupa ülkelerine en yakın ülkelerden birisi olan Kuzey Makedonya salgın karşısında önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Dün itibariyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti 30 Günlük bir Ohal ilan ederek vatandaşların mümkün olmadıkça dışarı çıkmaması gerektiğini ilan etti.

Kuzey Makedonya’da koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkilerini azaltmak maksadıyla ilk önlem paketi açıklandı. Bunların arasında küçük ve orta ölçekli işletmelere faizsiz kredi verilmesi, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki sigorta primlerinin bir bölümün devletin karşılaması yer alıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Kuzey Makedonya İslam Birliği, namazların camiinde kılınmamasına yönelik karar verdi. Bu karar Cuma namazı için de geçerli olacak.

AVM'ler dahil bir çok mağaza geçiçi olarak kapatılırken yiyecek sektörü üzerine faaliyet gösteren mekanlarda oturma alanları kaldırıldı.

Süper market sahipleriyle görüşülerek ürünlerin fiyatlarının sabitlenmesi yoluna gidildi.

Nisan ayında yapılacak seçimler iptal edildi

An itibariyle Kuzey Makedonya'yı terk edecekler 3 ay boyunca geri dönmeyeceğine dair belge imzalamak zorunda kalacaklar.