Kapanan Olay TV'den Habertürk'e bomba transfer resmen ekrana geri döndü

Kapanan Olay TV'den Habertürk'e bomba transfer resmen ekrana geri döndü

Cavit Çağlar ve Hüseyin Köksal ortaklığında yayına başlayan ancak yoluna devam edemeyen OLAY TV çalışanları yeni iş yerlerinde ekrana geri dönmeye devam ediyor. Önce Nevşin Mengü Şimdi ise..

Olay TV kapatılınca yaklaşık 180 basın emekçisi işsiz kalmıştı. Yeni bir kanal girişimleri başlatılsa da Hüseyin Köksal sonuç alamadı.

Hal böyle olunca kanalda çalışan emekçiler kendilerine yeni iş aramaya başladılar. Nevşin Mengü DW Türkçe ekranlarında geri dönerken bir basın emekçisi de Habertürk TV ile anlaştı. 

Medya kulislerinden haberler yayınlayan Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; sağlık, milli eğitim, tarım ve yaşam alanında birçok önemli habere imza atan Arzu Türkuçar, Habertürk’e an itibariyle transfer oldu.

Başarılı gazeteci Arzu Türkuçar Habertürk ekranında izleyici karşısında olacak. Diğer işsiz kalan emekçiler hangi kanal veya gazetelerde iş bulacak bilinmez ama Olay TV olayı Türk basın tarihine enterasan bir olay olarak yazıldı.

Kanal Bursa'dan İstanbul'a taşınmıştı. 1 Ay dahi yayın hayatında kalmadan kanal alkışlar eşliğinde kapatıldı.

Kimi İktidar baskısı kimi maddi yetersizlik kimi ise yayın politikasındaki rahatsızlığı gerekçe gösterdi.

Her ne olursa olsun kuşkusuz olan basın emekçilerine olmuştu. Şimdi 100'ü aşkın basın emekçisinin nerede iş bulacağı merak ediliyor

İlgili Haberler