Kahveyi İçtiğiniz Saatlere Dikkat Edin Eğer Bu Saatlerde Kahve İçmek İstiyorsanız asla...

Kahveyi İçtiğiniz Saatlere Dikkat Edin Eğer Bu Saatlerde Kahve İçmek İstiyorsanız asla...

Kahve içen ve kahve tiryakisi olanları üzen bir haber geldi. Eğer aç karnına kahve içiyorsanız bu alışkanlığı terk edin. Bakın uyanır uyanmaz kahve içmenin ne gibi zararları var.

Kahve hemen hemen herkesin sevdiği bir içecek. Ancak bazılarımız miktarı abartıyoruz. Neredeyse kahvaltı bile etmeden kahveye sarılıyoruz. Bunun ne denli tehlikeli olduğu araştırmalarla ortaya çıkarıldı.

Aç karnına su içmek gerekirken mutfağa koşturup kahve içiyoruz. Oysa bu son derece tehlikeli bir alışkanlık. Bakın aç karnına içilen kahvenin nasıl bir zararı çıktı. Öğrendiğinizde çok şaşıracaksınız

Bu uyarıyı dikkate almanızda fayda var.

Kahvenin sayısız faydasını sayabiliriz. Tabi miktarını abartmadan tüketirsek hafızayı güçlendirebilir demansı önleyebiliriz. Hatta kansere karşı bir koruyucu olarak bile kullanabiliriz.

Ancak bazı bilim insanlarının yaptığı araştırmalar aç karnına içilen kahvenin bir çok zararını ortaya koydu. İşte sabahları aç karnına kahve içmenin vücudumuza nasıl etki ettiğini sizlerle paylaşacağız.

Midede salgılanan asitlerin yediğimiz yiyecekleri parçaladığını ve sindirilmesine katkı sağladığını herkes bilir. Tabi kahvaltı etmediyseniz parçalanacak bir yiyecek de olmuyor. Kahvaltı etmeden kahve içtiğinizde midenizin dengesi alt üst oluyor.

Aç karnına kahvaltı öncesi kahve içerseniz karnınız ağrıyabilir, mideniz yanabilir ya da reflü gibi sağlık problemleriyle boğuşabilirsiniz. Kanserden koruduğunu daha önce söylemiştik ama kahveyle dolu boş bir mide kansere neden olabilir.

Bir fincan kahveden alabileceğiniz kafein miktarıyla daha enerji dolu, zinde ve mutlu olabilirsiniz. Fakat yüksek dozda kafein, anksiyete ve yorgunluğu beraberinde getirir. Bir de aç karnına kahve içtiyseniz bu sorunlar daha da artabilir.

Kahvenin etkisi insandan insana içtiği miktara göre değişebilir. Bazı insanlar büyük bir bardakta kahve içtiğinde sorun yaşamazken bazıları ise küçük bir fincan kahve içse dahi bir çok açıdan olumsuz etkilenebilir. İlk olarak kahvenin sizi nasıl etkilediğine dikkat edin. Üzerinizde bıraktığı etkiye göre tüketeceğiniz kahve miktarını ayarlayın.

Bazı araştırmalar ise, kahvenin iştah kaybına neden olduğunu ortaya koymuştur. Ama aç karnına kahve içmek her türlü zararlıdır.

Güne zinde ve mutlu başlamak için ilk yapmanız gereken sağlıklı bir kahvaltıdır. Mutlaka bir şeyler yedikten sonra keyfinizi katlamak için kahveden yardım alabilirsiniz.