Kahve severler dikkat etmeli Kahveyi bu saatlerde içmenin vücuda zararı büyük oluyor

Kahve severler dikkat etmeli Kahveyi bu saatlerde içmenin vücuda zararı büyük oluyor

Kahve genelde en çok sevdiğimiz içecekler arasında gelir ancak bazı saatlerde kahve içmek zararlı olabiliyor. İşte bilmeniz gereken uyarılar..

Kahve genelde benim en çok sevmiş olduğum içecekler arasında gelmektedir. Kahveyi sevenlerin sayısı epey bir fazladır. Ancak bazı saatlerde kahve içmek sanıldığı kadar faydalı olmayabiliyor.

Bu yüzden kahve tiryakilerinin bilmesi gereken önemli bir uyarı var. Bu uyarıyı ilk gördüğümde dikkate almadım daha sonra bir kaç dostumdan da duyunca hemen uygulamaya karar verdim.

Uyguladığımda gerçekten faydasını gördüm.

Vereceğim bu bilgileri sizler için paylaşmaya karar verdim. Sizlerde arkadaşlarınızla paylaşarak onların bilgilenmesini sağlayın. Unutmayın kahve faydalı bir şey olsa da bazı durumlarda zararlı olabiliyor.

Gereğinden fazla kahve tüketmek unutmayın zararlıdır.

Bu aslına bakıldığında bir çok şey için geçerli olur. Peki herkesin bilmesi gereken kahveyle ilgili uyarı nedir? Şimdi bu haberimizde o bilgilerden bahsedeceğiz. İşte Kahve konusunda bilmeniz gereken o çok önemli bilgiler...

AsapScience sitesinin okuyucularıyla paylaştığı habere göre, kahve tüketmek için en iyi saatler sabah 08.00-09.00, öğlen 12.00-13.00 ve akşam üzeri 17.30-18.30 dışındaki saatler.

AsapScience sitesinde yer alan habere göre, herkesin bir biyolojik saati vardır. Bu saat, vücuttaki bir çok süreci düzenliyor hatta yoluna koyuyor. Gün içinde ne kadar uykulu olduğumuz da dahil. Biyolojik saat ayrıca kortizol hormonunun salgılanmasını da sağlıyor. Kortizol hormonu, halk arasında stres hormonu olarak biliniyor. Bu hormon, bazı durumlarda bolca salgılanıyor. Kortizol hormonunun salgılanması gün içindeki uyanıklık haline bağlıdır.

Kortizol hormonu sabah saat  08.00-09.00 arasında zirve yapıyor. Bunun sonucunda vücut sizi uyandırıyor. Eğer bu saatlerde uyanıyor ve kahve içiyorsanız, kafeinin bu mekanizmayı tamamlayıcı etkisi olduğu düşüncesine kapılmayın.

Uzmanlar, kortizol hormonunun salgıladığı bu süre zarfında kahve veya enerji içeceği tüketmenin kafeinin etkisini ortadan kaldırdığını ve ileriki dönemlerde de bu maddeye karşı bağışıklık kazanacağınız konusunda uyarıyor. Sonuç sizin için daha az canlılık daha fazla kahve oluyor. Kahve içmek için en ideal zaman saat sabah 09.00'dan sonrasıdır.

Bilim insanlarının araştırmalarına göre, kortizol hormonu günün farklı saatlerinde zirveye ulaşıyor. Sabah 08.00-09.00 haricinde, 12.00-13.00 ve 17.30-18.30 arasında da kortizol hormonu tavan yapıyor. Bu yüzden kafeinli ürünler tüketmenin en iyi zamanları bu saatlerin dışında kalan saatlerdir.
 
 'Aşırı derecede erken ya da geç kalkınca hemen kahve içilebilir mi?' diyorsanız yanıtımız 'Hayır'

Uzmanlara göre, kortizol seviyesi uyandıktan hemen sonra yüzde 50 artıyor. Eğer verdiğimiz saatlerin çok öncesinde ya da sonrasında uyanırsanız lütfen kahvenizi yudumlamak için en az bir saat bekleyin.
 
 

İlgili Haberler