İşin uzmanı açıkladı. Koronaya yakalanırsanız sakın bunu yapmayın. Bilinmeyen gerçek

İşin uzmanı açıkladı. Koronaya yakalanırsanız sakın bunu yapmayın. Bilinmeyen gerçek

Koronavirüs salgını dur durak bilmiyor. İşi bilen uzmandan korkutan bir uyarı var. Eğer sizlerde koronaya yakalanırsanız bunu sakın yapmayın!

Koronavirüs salgını ürküten boyutlara ulaştı. Uzmanlar korona salgınına karşı vatandaşları uyarırken önemli bir uyarı geldi.

Eğer koronavirüse yakalanırsanız bu yanlışlardan uzak durun .Konuyla ilgili bilgileri Hürriyet gazetesi haberleştirdi. İşte herkesi ilgilendiren o önemli uyarıdan tüm detaylar 

Göğüs Hastalıkları ve Yoğun Bakım Uzmanı Doç. Dr. Serpil Öcal, Hürriyet Gazetesi’nden Aysel Alp’in sorularını yanıtladı. İşte Öcal’ın uyarı ve tavsiyeleri…

"KESİNLİKLE SIRTÜSTÜ YATMAYIN"


"Herkes için en hijyenik tedavi yeri evdir. Özellikle yaşlılara en iyi rehabilitasyon evdir, daha rahat hareket eder, yakınları, bakıcıları yanındadır. Hastanede moralleri düşeceğinden hastalıkla mücadeleleri zayıflayabilir. Dinlenmek ya da uyumak için uzandığınızda yüzüstü yatın.

Kesinlikle sırtüstü yatmayın. Çünkü virüs en çok akciğerin arka alt loblarını yani sırtımızdaki lobları etkiliyor. Buraları açık tutmak için gündüz oturmak, yatıyorsak da yüz üstü yatmak çok önemli. Akciğer kapandığı zaman virüs daha hızlı çoğalıyor, zatürreye neden oluyor ya da mevcut zatürreyi ağırlaştırabiliyor."

"DIŞARIDAN EKSTRA TAKVİYE C VİTAMİNİ ALMAYIN" 

"Üç öğün meyve ve sebze tüketiyorsak yeterli C vitamini alıyoruz demektir. Dışarıdan ekstra C vitamini takviyesi almayın. Fazla C vitamini böbrek taşına neden oluyor. Kritik hastalarda C vitamininin antioksidan etkisi vardır ancak bazen kritik, ağır hastada C vitamini oksidan etki yapabiliyor. Yani yarar yerine zarar verebiliyor. D vitamini hiç acil değil. İyileştikten sonra seviyesine bakılıp, dozu doktor tarafından ayarlanarak alınmalıdır."

"HERKES ASPİRİN KULLANMAMALI"

"40 yaş üzeri şiddetli baş ağrısı, ateş, öksürüğü olup, ailede kalp hastalığı bulunanlara günde 1 tane 100 mg Aspirin almalarını öneriyorum. Yine semptomatik olup kendisi de kalp damar hastası olanlara ise Aspirin’in yanı sıra iğne ile kan sulandırıcı tedavi öneriyorum. Bunlar dışında kalanların Aspirin kullanmalarına gerek yok."