İshal Olduğunuzda Uzak Durun! İshali Şiddetlendiriyor! Durduran Tek besin ise...

İshal Olduğunuzda Uzak Durun! İshali Şiddetlendiriyor! Durduran Tek besin ise...

İshal Tehlikeli bir rahatsızlıktır. Ciddiye alınması gerekir. İshalden kurtulmanın bazı yolları var. Bazı besin türleri ishale iyi geliyor bazıları ise ishali azdırıyor. İşte bilmeniz gerekenler

İshale İyi Gelecek Şifalı Bitkiler

Kabızlığın aksi olan bu hastalık, aslında bağırsakların olması gerekenden fazla derecede hızlı çalışması ile ortaya çıkar. Bazen çok zor durumlara sebebiyet verebiliyor. Kişinin odaklanmasında, gündelik hayatında rahat bir yaşam sürmesini çok kötü şekilde engelleyen bir durumdur. Bu yazıda da, ishale iyi gelecek şifalı bitkilerden birkaçı açıklanmıştır.

Muz

 

İçerisinde bol miktarda protein, magnezyum, potasyum, sodyum minerallerini; K, E, C ve A gibi vitaminleri yer almaktadır. Ayrıca, kişi ishal anında birçok vitamin kaybettiği için muz tüketimi bu sorun için birebir oluyor.

Havuç

Havucun ishale fayda sağlaması için haşlanarak püre halinde tüketilmesi gerekir. Çünkü, bu şekilde yapılırsa daha fazla bir şekilde pektinden faydalanmış oluruz. Aynı zamanda da muz gibi kaybedilen vitaminleri tekrar yerine koymada yararlıdır.

Limon

Kişinin ishal olmasına sebebiyet veren patojenleri yok eder ve böylece kişi bu sorundan kurtarır. Tüketimi için ise bir bardağın içerisine suyu sıkılarak tüketilmesi gerekir. Ancak, çok aşırıya kaçmamaya özen gösteriniz. Çünkü fazlası farklı etkilerde bulunabilir.

Peki İshal Olunduğu  Zaman Nelerden Uzak Durulmalıdır?

Yapılan Araştırmalarda İshalden Korunmak için gereken besinler açıklanmıştır. Kafeinli içecek ve şekerli içecekler ishali azdırmaktadır. Aynı zamanda ishal olduğunuzda alkolden uzak durmalısınız. Öte yandan Süt ve Diğer süt ürünleri de asla tüketilmemesi gerekir. Yiyeceğiniz peynir veya yoğurt bile ishali şiddetlendirip durumunuzu kötüleştirebilir. Probiyotik içeren yoğurt ve kefir dışındaki süt ve süt ürünleri ishali şiddetlendirebilir. Çünkü ishal geçici olarak laktoz intoleransına sebebiyet verebilir. 

Geçmeyen İshaliniz varsa en yakın bir sağlık kuruluşuna gitmeniz sağlığınız açısından çok daha yararlı olacaktır.

İlgili Haberler