İftar Sonrası Sağlıklı Bir Tatlı Pişirmek İsteyenlere Çayın Yanında Kıtır Kıtır Elmalı Tart Tarifi

İftar Sonrası Sağlıklı Bir Tatlı Pişirmek İsteyenlere Çayın Yanında Kıtır Kıtır Elmalı Tart Tarifi

iftar sonrasına Çayın yanında eğer tatlı yapmak istiyorsanız basit bir tatlı tarifimiz var: Elma ve tarçının bir araya gelerek kıtır tart lezzetinde buluşmasını yaparken ağzınızı yakmamaya dikkat edin. Kokusu ile heyecanlandıran tarif yazımızda...

Bir klasik haline gelen elmalı tartı arada bir hangimizin canı çekmiyor ki? Elmayı hiç sevmeyen çocukların bile favorisi olan elmalı tartı bugün çayın yanında iki dakikada hazırlayıp nostalji yapmanın tam sırası.

Elmalı tartın diğer güzel bir yanı, her mevsimde yapılabiliyor olması. Artık her mevsimde her meyveyi bulabilsek de, elma hala organik kalabilmiş az kalan meyvelerden biri. Bu nedenle tadını da güzelce koruyor ve tart içinde pişmiş olarak da epey bir lezzetli oluyor. 

Elmalı Tart Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler

Daha sağlıklı bir tarif için 125 gram tereyağı ya da hızlıca ve ekonomik bir seçenek olan margarini tariften önce mutlaka oda sıcaklığına getirin. Bir adet yumurtamızı da mutlaka dışarıda bırakalım ki tarifimizde bir tat bozukluğu yaşanmasın. Yarım su bardağı kadar toz şeker, bir paketin yarısı oranında kabartma tozu ve hamurumuzun alabileceği kadar da un kullanalım. Unu bir ya da iki kez elekten geçirebiliriz. 

İç harcına ise dört tane elma, iki yemek kaşığı oranında toz şeker ve bir tatlı kaşığı da tarçın ekleyelim. İsteğe göre tarçını çıkarabilirsiniz de. 

Elmalı Tart Nasıl Yapılır?

İşimize iç harcı hazırlamakla başlayalım. Elmalarımızın kabuklarını soyduktan sonra bir güzel rendeleyip tencereye alalım. Üzerine tarçınla beraber şeker ekleyelim ve piştiğinde soğuması için tezgaha bırakalım.

Derin bir kaba yumurta, tereyağı, şekeri alalım ve iyice karışana kadar çırpalım. Üzerine ilk olarak kabartma tozunu sonrasında da elenmiş unumuzu azar azar ekleyelim. Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı ve ele kesinlikle yapışmamalı. 

Hamuru on beş dakika kadar dinlendirmeye alırken, on beş dakika bitince hamurdan bir parça koparalım. Portakal büyüklüğündeki parçayı üzeri için kullanacağız bu yüzden köşeye ayıralım.

Hamuru tepsimize sığacak kadar açalım ve yağlanan tepsiye yerleştirelim. Üzerine harcı bir güzel yaydıktan sonra şeritler halinde kestiğimiz diğer hamurumuzu üstüne yatay ve dikey olarak yerleştirelim. 

185 derecede ısınmış fırında üzeri kırmızı olana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

İlgili Haberler