Anne Pizzası Tarifi

Anne Pizzası Tarifi

Pizza, İtalyan mutfağının vazgeçilmez bir lezzetidir. Şimdi sizlere misler gibi anne pizzası tarifi vereceğiz! Dilerseniz evde kolaylıkla yapabilirsiniz.

İtalya pizzasıyla meşhur bile ülke. Bazı bölgeleri de dondurmasıyla.. 2 yıl önce fırsatım oldu bu güzel ülkeyi gezmek için. Ve şansıma İtalya'nın en eski ve en meşhur pizzacısında pizza yeme şansım olmuştu.

Ne yazık ki tarifini alamadım. Ama araştırmalarım sonucunda en iyisini çıkartmayı başardım. Adına da anne pizzası dedim. Genelde çocuklar daha çok sever pizza ve hamburger gibi yiyecekleri.. Tarifimde asıl önemli olan malzemeleri yazdım. Süslemesi size kalmış. Çocuğunuzun veya kendi zevkine göre dilediğiniz pizzayı yapabilirsiniz.

Hadi tarifimize geçelim..

MİS GİBİ: ANNE PİZZASI

Anne Pizzası Tarifi İçin Malzemeler Neler?

  • 5 su bardağı ile un
  • 1 paket instant maya (oda sıcaklığına gelmiş)
  • 1 yemek kaşığı ile toz şeker
  • 1/2 yemek kaşığı ile tuz
  • 3-4 yemek kaşığı ile sıvı yağ (oda sıcaklığına gelmiş)
  • 2 su bardağı ile ılık su (ılık olmasına özen gösterelim.)

Anne Pizzası Tarifinin Püf Noktası Nedir?

Hamuru güzel bir şekilde yoğurup mayalamaya bırakmak çok önemlidir. Mayalanmadan fırına verilen hamur lezzetli olmayacak ve kuru çıkacaktır. Afiyet olsun.

Anne Pizzası Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle kuru olan malzemeleri bir kaba koyalım ve ortasını açıp şekeri, mayayı, sıvı yağı ve tuzu ekleyelim. Daha sonra ılık suyu az az ekleyerek hamuru iyi bir şekilde yoğuralım. Yarım saat 45 dakika kadar bir kenarda mayalamaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzu tepsiye yayalım. Üzerine de çatal ile delikler açalım ki hamur kabarmasın. Üstüne dilediğimiz malzemeleri koyalım ve önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında pişirelim. Sıcak sıcak sevdiklerimize servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun!