Herkes Bu Yanlışı Yapıyor! Diş Fırçalarındaki Tehlike! Hastalık Yayan Hata

Herkes Bu Yanlışı Yapıyor! Diş Fırçalarındaki Tehlike! Hastalık Yayan Hata

Kişisel Bakım ve Temizliğin olmazsa olmazlarından birisidir diş fırçalamak. Peki Diş temizliğinde kullandığınız diş fırçası ya bir virüs yuvasıysa.. İşte dikkat etmeniz gerekenler..

Daha önce klozet kapağının kapalı tutulması gerektiğini okumuştum. Uzmanlara göre klozet kapağının açık olması virüs ve bakterilerin yayılımına neden oluyor.

Bu yüzden klozetin kapağını kapatarak sifonu çekmek gerek. Bir diğer tehlike de diş fırçalarıyla ilgili.

Yemek yedikten veya kahve içtikten sonra diş fırçalamaya mutlaka özen gösterenlerdenim. Günde 2 kez diş fırçalamaya gayret ederim. Bazen üç.

Ancak herkes gibi yaptığım bir hatayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bugün Türkiye'de yayın yapan Milliyet gazetesinde çarpıcı bir haber okudum. Haberde dış fırçalarındaki tehlikeden bahsediliyordu.

Açıklamayı yapan uzman ise Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Diş Hekimi Zafer Kazak'tı. Kazak yapmış olduğu uyarısında diş fırçalarındaki tehlikeye dikkat çekiyordu.

Peki o uyarı neydi?

Kazak'a göre diş fırçalarımızda toz veya bakteriler olabilir. Onları korumak için ise mutlaka bir başlık takmamız gerekiyor. Veya bu amaçla üretilmiş bitkisel dezenfektan yağlar bulunan koruyucular kullanmamızı öneriyor.

 Bir diğer uyarısı ise diş fırçasının klozetin en uzak noktasında bulunması gerektiği. Ve her zaman klozet kapağını kapalı tutmamız gerektiğini dile getiriyor. Aile bireyleriyle diş fırçalarının yan yana olmamasını olacaksa da mutlaka koruyucu başlık kullanılmasını öneriyor.

En önemli uyarısı ise diş fırçalarının 3 ayda bir mutlaka değiştirilmesi gerektiği .. Unutmayın ağız sağlığı her şeyden önce gelir. Ağız sağlınızı korumak için mutlaka bu uyarılara kulak verin ve bu bilgileri arkadaşlarınızla paylaşmayı ihmal etmeyin!