Her Güzel Kadının Bilmesi Gereken Güzellik Sırrı! Dudak Bakımı Hakkında Öyle Ki..

Her Güzel Kadının Bilmesi Gereken Güzellik Sırrı! Dudak Bakımı Hakkında Öyle Ki..

Makyaj yapmak cildimizin günlük olarak bakıma ihtiyacı varsa dudaklarımızda da durum aynıdır. Özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde dudaklarımıza iyice dikkat etmeli ve bakımını aksatmamalıyız.

Çatlamış, kurumuş ve tahriş olmuş dudaklar yalnızca estetiksel olarak hoş olmamakla kalmaz, aynı zamanda çeşitli sağlık riskleri de taşır. Peki bunlardan korunmak için dudaklarımızın bakımını nasıl yapmalıyız? Bu sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

1. Dudaklarınıza Koruyucu Ürünler Uygulayın

Dudak bakımı söz konusu olduğunda bilinmesi gereken en temel prensip, onları bir nemlendirici stick ya da kremle beslemek gerektiğidir.

Dudaklarımız, tükettiğimiz gıdalardan, diş macunu ve ağız bakım solüsyonları gibi hijyen ürünlerinden dolayı asidik veya alkali maddelerle ve ayrıca kirlilik gibi dış etkilerle sürekli temas halindedir. Bu nedenle bu bölgeye özen gösterilmesi son derece önemlidir.

Yaz aylarında hava sıcaklarının artmasıyla beraber dudaklarımız güneş ışınlarının zararlı etkilerine daha fazla maruz kalır. Bu zararlı etkiden korunabilmek için kullandığınız rujun UV filtreleri ile zenginleştirildiğinden emin olmalısınız. Kış aylarında ise, kullandığınız ruj, bal özleri, jojoba yağı ya da zeytinyağı özü ile oluşturulmuş olmalıdır. Kışın soğuktan yazın ise sıcaktan dolayı çabucak meydana gelen çatlamaların önüne geçmek için dudaklarınızı düzenli olarak yağlamalısınız. Son olarak, kış aylarında kullanmak üzere bir ruj seçerken, dudaklarınızı eksi sıcaklıklara karşı koruyabilecek ürünlere yatırım yapmaya özen göstermelisiniz.

2. Dudaklarınıza Peeling Yapın

Dudakların haftada en az bir defa derinlemesine temizlenmesi gerekmektedir. Peki bu işlem nasıl yapılır? Bunun için dudağınıza bal sürmeniz ve parmak uçlarınızla dudağınıza dairesel hareketler uygulayarak masaj yapmanız yeterlidir. Bal sevmeyenler için vazelin de tercih edilebilir.

Peeling en sağlıklı bakım alışkanlıklarından biridir. Bal peelinginin diğer bir alternatifi de yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dudaklarınızı hafifçe fırçalamaktır. Diş fırçası ile masaj yapmak hem ölü epidermisin temizlenmesine yardımcı olur hem de kan dolaşımını artıracağı için dudaklarınızın daha parlak ve doğal bir renk almasını sağlar.

3. Dudak Bakımı Hakkında Bilinmesi Gereken Kurallar

Dudaklar, kadınlar için duygusallık, dişilik, tarz ve çekiciliğin bir simgesidir. Bu yüzden aşağıdaki tavsiyelere uymaya çalışmalısınız. Bu tavsiyeler dudaklarınızı pürüzsüz tutmanıza katkı sağlayacaktır:

- Rüzgarlı havalarda dudaklarınızı yalamayın.

- Dudaklarınız çatlamışsa çok zorlamayın ve kabarmış derileri koparmayın.

- Daima koruyucu ruj ve dudak kremi kullanın.

Dudaklarınızı ısırmayın.

- Haftada en az bir kez dudağınızı fırçalayın ve ardından dudaklarınıza biraz bal ya da vazelin sürün.

İlgili Haberler