HDP'yi bitirme Planı Belli Oldu! Bomba Hazırlığın Perde Arkası Açıklandı

HDP'yi bitirme Planı Belli Oldu! Bomba Hazırlığın Perde Arkası Açıklandı

Türkiye gündeminde HDP'nin kapatılması var. MHP HDP Kapatılsın isterken AK PARTİ'nin HDP planı belli oldu..

Terör Örgütü PKK ile arasına mesafe koyamadığı iddia edilen ve bu kapsamda başta Milliyetçi Hareket Partisi olmak üzere AK PARTİ'nin tepkisini çeken HDP için atılacak adım belli oldu.

HDP'nin uzun bir süredir kapatılacağı iddia ediliyordu. Ancak HDP'nin kapatılması yerine işlevsiz hale getirileceği öne sürüldü.

Bu iddiayı ortaya atan isim CHP'nin gazeteci kökenli eski milletvekili Barış Yarkadaş oldu. Halk TV'den ayrıldıktan sonra KRT ekranında program yapan Barış Yarkadaş HDP'nin nasıl işlevsiz hale getirileceğini bomba iddialarla açıkladı.

İddia gerçekleşirse HDP meclisin en güçsüz partisi konumuna düşecek. Peki bu nasıl olacak? Barış Yarkadaş iddiasında neler söyledi?

İşte Barış Yarkadaş'ın açıklamasında yer alan detaylar.

Gazeteci Barış Yarkadaş, KRT'de yayımlanan Şimdiki Zaman programında önemli açıklamalarda bulundu, HDP'ye yönelik atılacak adım hakkında önemli iddialarda bulundu.

Açıklamalarıyla gündeme oturan Barış Yarkadaş, HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılacağını ve yargıda ceza verilerek vekilliklerinin düşürüleceğini öne sürdü. 
 
Meclis'te sadece 2 tane aktif HDP'li vekil bırakılarak partinin iş yapamaz hale geleceğini öne süren Barış Yarkadaş, MHP'nin bu şekilde tatmin edileceğini öne sürdü.

Barış Yarkadaş'ın iddiası kısa sürede Türkiye gündemine oturdu..