Sütlü Baklava Tarifi

Sütlü Baklava Tarifi

Baklava. Türk mutfağının en lezzetli tatlısı olan baklava hazır yufkadan sütlü nasıl yapılır? İşte tarifi...

Genelde bayramlarda veya diğer özel günlerde baklavayı hazır alırdım. Ama son bir kaç yıldır kendim yapıyorum. Hatta bir yere giderken de kendi yaptığım enfes baklavamı götürüyorum.

Bu tarifi iş yerinden bir arkadaşımdan aldım. Kendisi de çocuğu olunca annesinin yaptığı 2 tepsi baklavayı getirip iş yerinde dağıtmıştı. Böylesine mükemmel bir baklava daha önce yememiştim. Hemen tarifini istettim. İlk denemem rağmen mükemmeldi. Herkes bayılarak yemişti. Bende hazır bayram arifesi sizlerle baklava tarifimi paylaşmak istedim.

İşte tarifim..

Malzemeler

  • 25 tane baklavalık yufka
  • 200gr tereyağı

İç Harcı İçin Malzemeler

  • 1 kase dövülmüş ceviz içi

Şerbeti İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri İçin Malzemeler

  • 150gr çikolata

Yapılışı

İlk olarak 200 gram tereyağını eritin. Eritirken de üzerinde oluşan köpükleri alın. Ardından fırın tepsinizi güzelce yağlayın. İlk 1o yufkayı tereyağı ile yağlayarak üst üste dizin. 10. yufka ve 15. yufka üzerine eşit miktarda dövülmüş ceviz serpiştirin. Diğer katları da ilk 10 katta olduğu gibi yağlayarak dizin. Son yufkayı da serdikten sonra arzu ettiğiniz şekilde dilimleyin ve kalan tereyağını üzerinde gezdirin.

Önceden altlı üstlü ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek yaklaşık 1 saat kadar pişirin. Eğer pişirirken üzerine yağlı pişirme kağıdı koyarsanız baklavanız yanmaz. Bu da tarifimizin bir püf noktası..

Baklavanız pişerken şekerli vanilin hariç şerbeti için olan diğer bütün malzemeleri geniş bir tencereye ekleyin ve pişirin. Kaynama noktasına geldiğinde şekerli vanilini ekleyin ve 20 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Hazır olan şerbeti serin bir köşeye koyun.

Hazır olan baklavanızın ilk sıcaklığı geçince şerbeti üzerinde gezdirin.

Baklavanız soğuyunca rendelediğiniz çikolatayı üzerine serpiştirin. Ardından buzdolabına kaldırarak 1 gece dinlendirin.

Şimdiden afiyet olsun..