Gece uyumadan önce 1 avuç dut kurusu yerseniz 1 gece içerisinde vücudunuzda..

Gece uyumadan önce 1 avuç dut kurusu yerseniz 1 gece içerisinde vücudunuzda..

Sadece Türk Mutfağı geniş değildir. Hamur İşleri ve Börekler kadar aynı zamanda kuruyemişlerimiz meyvelerimiz ve yeşil yaprakları sebzeler de oldukça fazladır. Ancak Kuru Dut bunların hepsinden daha faydalıdır çünkü..

Yaz aylarının sonlarında daha sık görülen dut, insan sağlığına sayısız fayda sağlamaktadır. Lezzetiyle adeta herkesi kendine aşık etmektedir. Hem lezzetli hem de oldukça faydalı dut, kurudukça daha faydalı olmaktadır. Dut kurusunu birçok insan bilmese de bilen birçok insan lezzetinden adeta vazgeçemiyor.

Dut kurusunun insan sağlığına faydası bir hayli fazladır. Birçok hastalıktan koruduğu gibi birçok durumda da şifa kaynağı haline gelmektedir. İşte dut kurusunun insan sağlığına sayısız faydaları;

Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor

Hastalıklara yakalanmamızın en büyük etkisi, zayıf ve güçsüz bağışıklık sistemine sahip olmamızdır. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi insanın kendi elindedir. Tüketilen gıdalardaki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir. Bundan dolayı hastalıklara karşı daha dirençli oluruz. Kuru dut bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızda yardımcı oluyor. Soğuk kış aylarında bir avuç kuru dut tüketmeniz yeterli olacaktır.

Kansere Karşı Korur

Kuru dut, içerisindeki antioksidanlardan dolayı kanser hastalıklarına karşı kalkan görevi görmektedir. Kanser hücrelerinin vücuda yerleşmesini engeller ve kanser oluşumunu engellemiş olur. Özellikle prostat hastaları için oldukça etkilidir. Prostat sorunu yaşayan bireylerde kanser hücrelerinin oluşmasını engellemektedir. Prostatın ilerlemesine de yardımcı olmaktadır.

Nezle ve Gripten Korur

Özellikle kış aylarında soğuk algınlığı ve grip gibi durumlarla sıkça karşılaşırız. Bu hastalıklardan korunmanın en büyük yöntemi ise C Vitamini tüketmektir. Kuru dut içerisinde bol miktarda C Vitamini barındırır. Kışın soğuk aylardan korunmak ve hastalıklara yakalanmamak için kuru dut tüketmelisiniz. Bunun yanı sıra boğaz ağrısı, soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi durumlarda daha erken iyileşmek için tüketebilirsiniz.

Kalp Sağlığını Korur

Kuru dut, lif bakımından oldukça zengindir. Bu özelliği sayesinde insan sağlığına birçok fayda sağlamaktadır. Özellikle kalp sağlığı için oldukça önemlidir. İçerisindeki yüksek posa oranı sayesinde kalp hastalıklarına karşı korur ve kalbin daha sağlıklı olmasını sağlar. Uzun süre düzenli olarak tüketildiğinde oldukça etkili sonuçlar vermektedir.

Ağız ve Diş Sağlığını Onarır

Bir şeyler yerken ya da dişlerinizi fırçalarken diş etinizde veya dişinizde ağrı oluşabilir. Bu ağrılar çoğu zaman şiddetli olmasa da yine acı hissi vermektedir. Kur dut tüketerek bu sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Düzenli olarak kuru dut tüketen bireylerin ağız ve diş sağlığı olumlu yönde etkilenir. Özellikle diş eti sağlığı için düzenli bir şekilde kuru dut tüketebilirsiniz.

Kemik Gelişimine Katkı Sağlar

Kuru dutun içerisinde yüksek oranda kalsiyum bulunmaktadır. Bu özelliğinden dolayı kemik sağlığını destekler. Kemiklerin gelişimini olumlu yönde etkiler ve diş sağlığını da korur. Bu özeliğinden en çok çocuklar faydalanacaktır. Gelişim çağındaki çocuklar, kalsiyuma daha çok ihtiyaç duyalar. Kalsiyum bakımından zengin olan kuru dut onlar için adeta şifa kaynağıdır. Hem kem gelişimlerini hem de diş gelişimlerini sağlıklı bir şekilde destekleyecektir.

İlgili Haberler