Sönmeye Börek Tarifi

Sönmeye Börek Tarifi

Her ne yolu denediniz ve yine de fırından çıkan böreğiniz sönüyorsa doğru yerdesiniz. Şimdi sizlere fırından çıkan böreğinizin sönmemesi için yapmanız gerekenleri anlatacağız.

Türk mutfağında önemli bir yere sahip olan börek, zor zamanların kurtarıcı olabiliyor. Hazır yufka kullanarak dakikalar içerisinde nefis bir yemek veya misafirinize ikramlık hazırlayabilirsiniz. Börek yaparken dikkat etmeniz gereken bir çokta var. Kullanılan malzemelerin tazeliği, sıcaklığı, pişirme ısısı ve süresi. Elbette börek piştikten sonra da yapmanız gerekenler var. İşte şimdi sizlere anlatacaklarımız hem böreğinizin kurumaması hem de sönmemesini önleyebilirsiniz.

Böreğinizin kurumasını istemiyorsanız fırından çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bez ile sıkı sıkıya sarın. Bez kurduktan sonra üzerini başka bir şeyle de kapatabilirsiniz. Böylelikle hem ilk sıcaklığı gitmiş olacak hem de kurumayacak.

Bir diğer yöntem ise fırından çıkarttığınız sıcacık böreğinizin üzerine fırçayla soda sürmek. Diğer yöntemde de olduğu gibi böreğiniz hem kurumayacak hem de yumuşacık kalacak.

Eğer siz de böreğinizde pişirdikten sonra kuruluk olmasını istemiyorsanız sosuna su yerine süt katın.

Her ne kadar zahmetli gözükse de doğru bilgilerle çok kısa sürede enfes bir börek hazır edebilirsiniz.

Basit Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı bardak su
  • Tuz

İç Harcı için Malzemeler

  • 250gr. kıyma
  • 1 tane kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

İlk olarak un, su ve tuzu karıştırarak hamur elde edin. Hamurunuz ele ve kaba yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun. Hamurunuzun üstüne bir bezle kapatarak dinlendirin. Dinlenen hamuru bir kaç tur elinizde döndürdükten sonra bezelere ayırın. Ardından kıymayı soğan ve baharatlarla karıştırın. Daha sonra bezeleri açın ve içerisine harcınızı koyun. Yarım ay şekli verdiğiniz hamurlarınızı kızgın yağda kızartın.

Çiğ börekleriniz hızlı ve kabararak kızarır. Pişen böreklerinizi peçete üzerinde yağını emmesi için bekletin.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler