Çıtır Böreğin Püf Noktaları

Çıtır Böreğin Püf Noktaları

İster el açması Yufka İster Hazır Yufka üzerinden börek yapılsın üzerinin çıtır olmasını isteriz. Şimdi sizlere çıtır böreklerin sırrını vereceğiz..

Evde yapılan böreklerin lezzetine doyum olmaz. Çıtır Böreklerin Sırrını herkes son zamanlarda merak ediyor.

Büyük Annemden öğrendiğim her yöntemi uygularım ve arkadaşlarımla mutlaka paylaşırım. Genelde yufkamı kendim açarım ancak evde hamurum yoksa mutlaka hazır yufka alırım. Veya evde bulundururum.

Ancak ister hazır yufkadan olsun ister kendi el açması yufkamdan olsun böreğimin üstü çıtır çıtır içi ise pamuk gibi olur.

Bunu borçlu olduğum tek sırrı açıklıyorum.

Evde Yapılan böreklerde yufkaların arasına sürülen sosta kullanılabilen en etkili malzeme sade sodadır. Sade soda midemize faydalı olduğu gibi böreklerimize de oldukça faydalıdır. Yufkanın her yerine eşit miktarda soda sürmelisiniz. Ve böreğin üzerinin kurumaması için yufkaların arasına sürdüğünüz yağ - aynı zamanda da süt sosunu en son böreğin üzerine de sürün...

Bu işlemin ardından böreğin üstüne yumurta sürebilirsiniz. Uygulamayı bu sıralamayla yaptığınızda fırından çıkan böreğinizin üstü çıtır çıtır içi ise pamuk gibi yumuşacık olacaktır :)))

Bu sırrı kendinize saklamayın ve arkadaşlarınızla paylaşmayı da ihmal etmeyin