Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Patates Kızartması, Türk mutfağının en sevilen lezzetidir. Peki çıtır patates kızartması nasıl yapılır? İşte patates kızartması hakkında her şey..

Patates kızartması herkesin bildiği ve çok sevilen bir atıştırmalık. Bazen öğle yemeği bazen de akşam yemeği olur.. Tabi tek başına değil! Mutlaka çeşit çeşit sos, yoğurt veya domates sosu..

Bende uzun süredir patates kızartmasının en iyi halini keşfetmeye çalışıyorum. Bir çok farklı yöntemle kızarttım ve denedim. En iyisini sizler için keşfettim. İşte patates kızartmasının en iyi hali..

Patates Kızartmasını Nasıl Çıtır Çıtır Olur?

Mynet'te yayımlanan habere göre, aperatif olarak tüketilen ve et gibi ürünlerin yanına en çok yakışan yiyeceklerin başında patates kızartması geliyormuş. Bir çok alanında uzman da her yemekte olduğu gibi patates hazırlarken belli başlı püf noktalarının olduğunu açıklıyor. Sizde restoranlardaki gibi çıtır çıtır patates kızartması yapmak istiyorsanız bu püf noktalarına dikkat edin.

Dinlendirin!

İlk olarak patateslerinizi kızartmaya uygun şekilde dilimleyin. Ardından 3 su bardağı turşu suyunu geniş ve derin bir kaba alın. Üzerine de su doldurun. Daha sonra dilimlenmiş patatesleri içine atın ve bir gece boyunca buzdolabında bekletin.

Kızartma zamanı geldiğinde suyunu iyice süzün ve bez veya havlu kağıtla kurulayın. Bol kızgın yağda kızartın.

Haşlayın!

Geniş bir tencereyi su ile doldurun. Ardından 4 yemek kaşığı turşu suyu ilave edin. Daha sonra haşlanacak olan patatesleri ekleyin ve kaynamaya bırakın. Yaklaşık 3-5 dakika haşladıktan sonra süzün ve durulayın. Daha sonra Kızgın yağda kızartın. Bu yöntem sayesinde de patatesleriniz muazzam bir aroma kazanmış olacaktır.