Evde Gösterişli Makyaj Nasıl Yapılır? Gösterişli Makyaj Yapmanın Püf Noktası Nedir?

Evde Gösterişli Makyaj Nasıl Yapılır? Gösterişli Makyaj Yapmanın Püf Noktası Nedir?

Sevdiklerinizle bir arada özel davete giderken ya da eşiniz ile bir yemeğe gideceğiniz zamanlarda kuaföre gitmek yerine evde ışıl ışıl görünen aynı anda kusursuz bir makyaj yapmak istiyorsanız sizler için derlediğimiz önerilere göz atabilirsiniz.

 Peki özel zamanlarda pratik makyaj nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile haberimizin detaylarında bulabilirsiniz!

Bazen hafif ruj, bir rimel kimi zaman allıklar, eyeliner, göz farı… makyaj kadınların vazgeçilmezleri arasındadır. Sokağa dolaşmaya çıkarken, akşam yemeğe giderken veya işe yetişmeye çalışırken mutlaka yüze renk, canlılık katacak birkaç minik dokunuşta bulunuruz. Gündelik yaşamda kullandığımız makyaj malzemeleri özel zamanlarda istediğiniz etkiyi vermeyebilir. Özel davetlerde ya da özel günde evde makyaj yaparken, kullandığımız ürünlerin ışıltılı ve uzun süre kalıcı olması da çok önemlidir. Örneğin eşiniz ile birlikte evlilik yıl dönümünüzde şık mekanda yemek için hazırlanırken, makyaja başlarken ışıltılı baz kullanabilirsiniz.

Peki özel günde evde hazırlanırken pratik şekilde makyaj nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmeli ve pratik teknikler nelerdir? Bütün ayrıntıları burada!

Özellikle makyaja baz kullanarak başlayın. Baz, makyajın cildinizde kusursuz görünür hem de uzun süre kalıcı olur. Ciltteki tüm gözeneklerin dolmasına yardımcı olur.

Makyaj bazından sonra fondöteninizi ıslatılmış sünger yardımı ile tüm yüzünüze eşit olarak dağıtın. Hafif kuruduktan sonra gözaltı morluklarını kapatmak cildinizdeki kusurları örtmek için cildin tonunu daha açık kapatıcı sürün. Güzel bir şekilde yayalım. Göz kapağını da bu adımlarla kapatabilirsiniz.

Kapatıcı işlemi bittikten sonra toz pudrayla makyajınızı sabitleyin. Fondötenin çizgilere dolmasını engellemeniz için en önemli adımdan biridir.

Ardından göz makyajınızı yapmaya başlayın. Kıyafetiniz ile uyumlu bir far uygulayarak çift kat maskarayı sürün. Gözlerinizin büyük görünmesini istiyorsanız eğer gözlerinizin içine beyaz kalemi, göz pınarlarına aydınlatıcı uygulayın.

Kaşlarınızı da kendi stilinize uygun doğal şekilde doldurtan sonra açılı bir fırçayla allık sürüp elmacık kemiklerinize uygulayabilirsiniz. Daha sonra dudaklarınıza da kalem ile çevreleyerek rujunuzla makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Makyajınızın kalıcı olması için makyaj sabitleyici sıkabilirsiniz! İşte bu kadar kolay!

İlgili Haberler