Evde Döner Nasıl Yapılır?

Evde Döner Nasıl Yapılır?

Döner ister kırmızı et ister tavuk etinden yapılsın Türk mutfağının milli yiyeceğidir. Peki evde döner nasıl yapılır? Üstelik en sağlıklısından bol soslu... İşte tarifi..

Eminim döneri sevmeyen yoktur. Şimdi döner severler için evde döner nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. Üstelik anne elinden bir tarif..

Küçükken dışarıda döner yemezdik. Daha doğrusu annem izin vermezdi. Nedense dışarıda yemek daha cazip gelirdi. Halbuki annem evde en güzelini yapardı.

Şimdi ben de çocuklarıma evde döner yapıyorum. Bazen okul çıkısında dışarıda yediklerini ve yerlerini söylüyorlar ama benim ki kadar iyi olmadığını üstüne basa basa herkese de anlatıyorlar. Çünkü eti aldığımız yer belli..

Nedense son zamanlarda et ve et ürünlerine güven daha da azaldı. O yüzden sizler de bildiğiniz ve güvendiğiniz yerden etinizi alarak ister kendinize ister çocuklarınıza enfes bir döner hazırlayabilirsiniz.

İşte evde döner tarifi..

Malzemeler

  • 1 kilo ince dilimlenmiş antrikot
  • 1 tane soğan
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik k
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Acı sos

Yapılışı

İlk olarak soğanınızı rendeleyin. Ardından derin bir kabın içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve baharatlarınızla harmanlayın. Daha sonra ince ince dilimlenmiş antrikotları ekleyerek güzelce yoğurun. Son olarak etinizin üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında en az 12 saat dinlendirin. Tercihen bir gece dinlendirirsiniz daha lezzetli olacaktır.

Dinlenmiş etlerinizi dolaptan çıkarttıktan sonra temiz streç filmin üzerine yayın. Ardından sıkı bir rulo şeklinde sarın. Daha sonra buzdolabının dondurucu kısmına kaldırarak katı bir kıvam alasıya kadar en az 2 saat bekletin. Kıvam almış etinizi dondurucudan çıkarttıktan sonra ince ince dilimleyin.

İlk olarak sıvı yağı tavada ısıtın. Ardından dönerlerinizi ekleyin ve yüksek ateşte karıştırarak pişirin.

Şimdiden afiyet olsun..

İlgili Haberler