Eğer Saçınızda Dökülmeye Veya Kepeklenme Varsa Çözümü Çok Basit! Meğer bir tutam..

Eğer Saçınızda Dökülmeye Veya Kepeklenme Varsa Çözümü Çok Basit! Meğer bir tutam..

Saç sağlığına dikkat etmek oldukça büyük önem taşımaktadır. Şimdi Sizlere saç sağlığı için oldukça büyük önem taşıyan hint yağının mucizelerinden bahsedeceğiz.

Genelde uzun zamandır saçımdaki sorunla boğuşurdum. Ancak hint yağıyla tanışana kadar devam etti bu sıkıntı. Sonrasında ise saç sağlığıma açıkçası ben kavuştum. Bilgileri sizlerle de paylaşmaya karar verdim.

Ayrıntılı bir şekilde saç sağlığınız için yapmanız gerekenleri sizler için şimdi sıralıyorum.

Bakımın her şeyden önemli olduğu günümüzde doğal bakım yapmak önemli bir konumda. Peki ya saçlarımıza hint yağı nasıl bir bakım yapmalıyız

               HİNT YAĞININ SAÇA FAYDALARI NEDİR?

Görünümde en önemli yere sahip saçlar ve bakımları gündemden inmiyor. Bir kısım uzatmak isterken bir kısım saçlarını kestiriyor. Bu kişilerin ortak noktası ise bakımlı saçlar istemesi. Kısada olsa uzunda herkesin tercihi bakımlı saçlar. Bakım denince akla ilk gelen yağlar arasından en çok tercih edilen hint yağından bahsedelim. Çoğu kişinin listesinde ilk yerde olan bu yağ içeriği ile saçı besliyor ve saça güzel bir bakım sağlıyor. Saç dibine uygulanan hint yağı kan dolaşımının hızlanmasını sağlar. Bu şekilde saçlar kökten başlayarak beslenir. Düzenli kullanımla değişim gözle görülür olacaktır. Bakım yaparken saça zararlı şeylerden uzak durulmalıdır. Bakım yapıp bir yandan saçlarını yakan bir kişi yaptığı bakımdan verim alamaz. Sağlıklı saçlar isteyen kişiler belli bir süre dikkatle bakım yaparsa istediği sağlığa kısa sürede ulaşır. Daha sağlıklı saçlar daha sağlıklı gülümsemeler.

 

Saça uzaması için gerekli olan vitaminleri ve Omega 6 Omega 9 yağ asitlerini barındırıyor. Düzenli kullanım sonucu beslenen saç daha sağlıklı hale geliyor. Saç eskisine oranla onarılmış, canlanmış bir hal alacaktır. Özellikle kadınlar kullandıkları boyalar ve saç şekillendirme aletlerinden dolayı saçlarını yıpratıyorlar. Çoğu kadın saçlarının bakımsız görünümünden ötürü saçlarını sürekli kestiriyor. Buna bağlı olarak çoğu kadın uzun saça hasret. Ancak hint yağı ve benzeri doğal yağlarla düzenli bakım yapmak  bu dertten az da olsa kurtulmaya yarayacaktır. Yağ içeriği sayesinde saç kendini onarmaya başlar ve saçlar bakımsız görünümden kurtulur.

Saçı böylesine beslerken saçları da yumuşak bir hale getiriyor. Saça gerekli nemini vererek saçta bu nemi hapsediyor. Kuru saçları taramak oldukça zor olduğu durumlarda hint yağı ile kolayca taramak mümkündür. Bakımsız mat görünen saçlar gerekli besinlerini hint yağından alarak canlı ve ışıl ışıl bir hal alacaktır. Saçları güçlendirerek dökülmeyi önler.

Yeni çıkan bebek saçların gelişmesinde büyük rol oynar. Böylelikle doğal olarak saçlarda gürleşme görülür. Saç derisinin pH değerini dengede tutmaya yardımcı olur. Özellikle yazın madur kaldığımız zararlı güneş ışınlarından korur. Saç üzerinde oluşturduğu koruyucu tabaka sayesinde saçı UV ışınlarından korur. Yazın saçlarını korumak isteyenler için tercih edilen bir yağ. Gelelim bu mucizevi yağı saçlara nasıl uygulayacağımıza. Saç yoğunluğunuza oranlayarak bir miktar hint yağını alınız ardından saç diplerinize masaj yaparak uygulayınız. Uçlara kadar uygulayıp 15 20- dakika saçta bekletilmelidir. İşlem sonrası ılık suyla saçınızı durulayınız. Yağın kıvamından ötürü saç kremi kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Düzenli kullanım sonrası saçlarda güzel bir değişim gözlenecektir. Yıpranan saçlara sahip kişilerin en çok tercih ettiği yağlardan birisidir. Bu yağ içeriği ile üretilen ürünlerle saça işlem yapabilir ya da aktarlardan satın alabilirsiniz. Belli zaman aralıkları ile uygulanmalıdır. Saçları uzattığı gibi kirpik ve kaş bakımında da kullanılabilir. Kökler üzerinde besleyici etkisi olduğu için Kullananları memnun edecek potansiyele sahiptir.

Evde saç boyarken bilmeniz gereken püf noktalar ve işte rengi tutturma teknikleri

Özellikle pandemi döneminde kuaföre gitmek istemeyen insanlar evde saç boyamaya başladı. Ancak kuafördeki gibi istediği rengi tutturamadı, size önereceğimiz yöntemle tam istediğiniz rengi tutturabileceksiniz. Evde saç boyamanın püf noktaları...

Işıltılı, parlak ve bakımlı saçları herkes sever. Saçlarımız oldukça değerlidir ve insanların gözünde bir imajımızın, tarzımızın oturmasına yardımcı olur. Kimi doğal görünümlü renkler tercih ederken kimileri ise daha göz alıcı renkleri tercih eder. Bazı insanlar kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği renkleri tercih ederler.

Koronavirüs sebebiyle kuaförler uzun süre kapalı kaldı ve çoğu insanın dip boyası geldi. Evde kendisi boya yapmaya kalkanların çoğu istediği rengi tutturamayarak mevcut renklerini de bozdular. Peki, evde saçımızı boyarken nelere dikkat etmeliyiz.

  • Öncelikle saçında hiç boya olmayan insanlar boyalı olan saçlara göre daha başarılı olabilir. Çünkü işlem görmüş saç üzerinden renk tutturmaya çalışmak oldukça zordur. 
  • Saçlarınızı açarak işlem yapacaksanız mutlaka aldığınız açıcının kaliteli olmasına özen gösterin. Yoksa saçlarınızı yakarak dökme ihtimaliniz oldukça fazladır.
  • Saçlarınızı açarken bir alüminyum folyoya sarmak işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü saç açıcı ısınma sonucu kimyasal tepkimeye girerek daha hızlı sonuç verecektir. Alüminyum folyo bu ısıyı sağlar.
  • Alerjiniz olup olmadığını bilmeden kesinlikle boyayı ya da açıcıyı saçınızın tamamına uygulamayın. Kulak arkasına bir miktar boya sürüp15-20 dk beklediğinizde alerjiniz olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Saç boyası ve solüsyonu karıştırdıktan sonra solüsyon kabına çok az miktarda ılık su ekleyerek boyanızı açın. Bu uygulama boyayı çabuk sürülebilir hale getirecektir.
  • Saç boyamaya diplerden başlayarak uçlara doğru ilerleyin. 
  • Saçlarınızda beyazlarınız çok ise daha açık renkler kullanmanız daha yüksek kapatıcılık sağlayacaktır. Koyu renkler çabuk tutacak ama çabuk akacaktır bu yüzden kapatıcılığı kalıcı olmaz.

 

İlgili Haberler