Dolandırıcıların son oyunu pes artık dedirtti banka hesaplarınızı hemen kontrol edin

Dolandırıcıların son oyunu pes artık dedirtti banka hesaplarınızı hemen kontrol edin

Çok sayıda banka kullanıcısı yaşanan tuzağa pes artık diyor! Büyük bir tehlike baş göstermeye başladı! Banka hesabı olan herkesin dikkat etmesi gereken uyarı

Gün geçmiyor ki yeni bir dolandırıcılık skandalı patlak vermesin. Her gün yeni bir rezaletle karşı karşıya kalıyoruz. Şimdi yeni bir dolandırıcılık skandalı ortaya çıktı. Mağdur olan çok sayıda vatandaş olduğu tahmin ediliyor.

Konuyla ilgili olarak çok sayıda kişi de uyarıldı.

 

HESABINIZDAN PARA ÇEKİLDİ DİYEREK VATANDAŞI DOLANDIRIYORLAR

Hemen her geçen gün dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi ekleniyor. Özellikle dijitalleşmenin artması dolandırıcıların iştahını da kabartıyor. Öyle ki dolandırıcılar bazen polisin bile aklına gelmeyecek yöntemlerle vatandaşlarını ağlarına düşürüyor. Bugünlerde banka numarası zannettiğiniz çağrılar dolandırıcı olabilir. Zira bu yeni yöntemle birçok kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

BANKACI ROLÜ YAPIYORLAR

Hürriyet’in aktardığı göre; Dolandırıcılar yeni yöntemle banka telefon numaralarının başına Özbekistan'ın uluslararası kodu olan +99 ekliyorlar ve ağlarına düşürmek istedikleri kişileri bu yöntemle arıyorlar. Telefonu çalan kişi de numarayı banka numarası zannederek çağrıya cevap veriyor. Sahtekarlar konuşmaya "hesabınızdan para şekildi" uyarı ise başlıyor. Bunu duyan vatandaş panik yapıyor ve dolandırıcının söylediği talimatları harfiyen yerine getiriyor. Böylece kredi kartı bilgileri dahil bir çok bilgi dolandırıcıların eline geçiyor. Bu şekilde milyonlarca liralık vurgun yapılıyor.

13 KİŞİLİK ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Bu şekilde binlerce kişiyi kandıran dolandırıcılar uzun süre polisin takibindeydi. Teknik ve fiziki takibi tamamlayan polis ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Bir çok ilde düzenlenen baskınlarla 5 kişi gözaltına alınıp tutuklandı. Operasyonların devamında ise 8 kişi daha gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

İlgili Haberler