Diyalize mahkum olmamak için vücudunuzun bu uyarısına kulak veriniz böbrekleriniz iflas etmiş olabilir

Diyalize mahkum olmamak için vücudunuzun bu uyarısına kulak veriniz böbrekleriniz iflas etmiş olabilir

Böbrek yetmezliği ciddi bir problemdir! Dikkat etmezseniz çok ağır sonuçları olabilir! İşte herkesin bilmesi gereken o önemli uyarılar! Böbrekleriniz bitince aylar önce işte bu şekilde alarm vermekteler..

Böbrekler vücutta filtreleme görevin üstlenir. Vücuttaki atık maddeleri filtrelemeye ve vücuttan uzaklaştırmayla bizi pek çok hastalıktan koruyan böbreklerin herhangi bir şekilde zarar görmesi bizi içten içe zehirler ve sağlık durumunu ciddileştirir.

Böbrek sağlığına bu nedenle gerekli özeni göstermemiz şartı. Günlük olarak doğru miktarda su tüketmek önemli. Ancak fazla su tüketmenin de yorucu olacağını unutmayın. Bu nedenle doğru miktarda sıvı alımı ve bunun yanında vücuda alınan tuz oranına dikkat etmek çok önemli. Tuz böbreklerin en büyük düşmanlarından biridir.

Böbrek yetmezliği de bazı koşullara bağlı olarak baş gösterebilen çok zorlayıcı bir hastalıktır. Her hastalık gibi böbrek yetmezliğinin de erken devrede teşhisi önem taşır. Bu nedenle doktorlar herkesi böbrek yetmezliğinin bu altı belirtisine karşı uyarıyor.

Santeplusmag'da yer alan bir makaleye göre:

  • Böbrek yetmezliğinin en yaygın belirtilerinden biri sırtta oluşan ağrıdır. Bıçak saplanmasına benzeyen ağrı kolay kolay geçmez ve çok rahatsız eder.
  • Bunun yanında bir diğer belirti ise vücuttaki şişliklerdir. Eğer ödem gibi bir durum değilse bazı şişliklerin sebebi vücuttaki toksiklerin filtrelenememesi sebebiyle ortaya çıkabilir. Bu da böbreklerin yeterince çalışamadığına işaret eder. 
  • Diğer bir yaygın belirti ise ağızda sürekli duyumsanan metalik tattır. kandaki atıklar birikeceği için ağızda çok kötü bir tat ve koku meydana gelir.
  • Sürekli kaşınan bir cilt de böbrek yetmezliğinin habercisidir. Cilt kuruluğu ile birlikte gelen bu durumda kaşıntının neden olduğu tahriş nedeniyle küçük iyileşmeyen yaralar oluşur.
  • Sürekli yorgun olmak da böbrek yetmezliğinin habercisi olabilir.  Ayrıca nefes darlığı yaşayanlarda da böbrek yetmezliğine rastlanabilmekte.

İlgili Haberler