Deprem uzmanı Olan Profesör Naci Görür’den Korkutan Fay Açıklaması

Deprem uzmanı Olan Profesör Naci Görür’den Korkutan Fay Açıklaması

FOX TV ekranında İsmail Küçükkaya bu kez fay konusunda ve deprem konusunda uzman olan bir ismi ağırladı. Profesör Naci Görür şaşırtan bir çıkış yaparak bakın neler söyledi.

Türkiye gündeminden deprem düşmüyor. Beklenen büyük İstanbul depremi ne zaman olacak kimse tarih elbette veremiyor. Ancak depreme anında müdahale için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu konu hakkında uzman görüşleri dikkatle takip edilirken FOX TV ekranına konuk olan Profesör Naci Görür flaş açıklamalarda bulundu.

Canlı yayında Profesör Naci Görür’den Korkutan Açıklama: Müdahale Edemezsiniz!

Naci Görür'den depreme karşı uyarıda bulundu: "Büyük depreme karşı hiçbir şey yapamazsınız!"

İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına katılan Profesör Doktor Naci Görür Kanal İstanbul projesi hakkında birtakım açıklamalar yaptı.

“İnsanlara yardım edemezsiniz”

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde öğretim üyesi olan Görür, yakında temeli atılacak olan projenin İstanbul’un Küçükçekmece çevresinde bulunan büyük alüvyonların üzerine oturduğunu belirtti. Söz konusu geniş alüvyonların temizlenmesinin mümkün olmadığını kaydeden Görür, kanalın yapılması halinde burada bir ada oluşacağını ve beklenen büyük deprem sırasında buradaki insanlara müdahale edilemeyeceğini söyledi. Görür projeyi gerçekleştirmek isteyenlere seslenerek “afete müdahale etmeyi zorlaştırırsınız, siz insanlarınıza yardım edemezsiniz" sözleri ile korkuttu.

Kanal İstanbul Projesi nedir?

26 Haziran tarihinde inşaatı başlayacak olan Kanal İstanbul projesi ilk olarak 2011 senesinde duyurulmuştu. Proje kapsamında Küçükçekmece Gölü, Sazlıdere Barajı ve Terkos Doğusunu takip eden bir kanal koridoru örülerek yaklaşık olarak 6.149 metre ile Küçükçekmece ilçesi sınırları, 3.189 m’lik kısım Avcılar ilçesi, 6.061 m’lik kısmı Başakşehir ilçesi ve 27.383 metresi de Arnavutköy ilçesi sınırlarında kalacak. Projenin amacı ise İstanbul Boğazı'nın kültürel dokusu ve tarihsel özelliğinin korunarak güvenliğinin arttırılmasıyla beraber İstanbul Boğazı'nın deniz trafiği yükünün hafifletilerek Boğazların güvenliğinin arttırılması olarak açıklanmıştı.

Profesör Doktor Naci Görür kim?

1947 senesinde Elazığ’da dünyaya gelen Naci Görür, sedimantoloji ile deniz jeolojisi uzmanı, jeolog ve Bilim Akademisi üyesidir. Şu anda İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Görür, havza analizi ve depremsellik konularında araştırmalar yapmıştır.

Görür lisans eğitimini şu anda öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nde gerçekleştirdi. 1971 senesinde aynı üniversiteden yüksek lisans derecesi elde eden Görür, 1977 senesinde de Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak Imperial College of London'da doktora yapmak üzere İngiltere’de bulundu.