Daha İyi Kabaran Börekler İçin Yufkalarda Bu Yöntemleri Atlamayınız

Daha İyi Kabaran Börekler İçin Yufkalarda Bu Yöntemleri Atlamayınız

Kat kat kabaran börekler pişirmek için bu yöntemi deneyin. Böreklerin her katının açılarak kabarması, üzerinin nar gibi kızarması ve çıtır çıtır olması için ipuçları... Ev kadınlarının sır gibi sakladığı bu yöntemlerle börekleriniz harika olacak.

Kabaran börekler sadece pastanelerde olmuyor.. İşte annelerin yöntemi ile börekleri kabartmanın yolu! Sadece biraz soda ya da süt ile böreklerinizi kabartmak mümkün!

Soda ya da süt kullanın

Pişirirken kabaran böreğinizi görünce heyecanlanıyor ancak fırından çıkardığınız gibi bu kabarıklık sönüyor mu? O zaman yassı böreklere savaş açmanın vakti geldi. Böreklerin kabarması için biraz daha zahmet gerektirse de yufkaların her katına süreceğiniz sodalı yağ karışımı sayesinde börekleriniz kat kat kabaracak ve tepsiye sığmayacak. Ancak evde soda yoksa aynı işlemi süt ile de deneyebilirsiniz. Süt ve yağı yarıştırarak yufkaların her birinin üzerine kat kat sürerek fırından devasa bir börek çıkarabilirsiniz.

Kızarması için yoğurt ya da yumurta sürün

Kimileri böreklerinin üzerini nar gibi kırmızı ister. Bunu elde etmek için üst tabana biraz çırpılmış yumurta sürmek yeterli olacaktır. Ancak yumurtanın kokusundan hoşlanmıyorsanız aynı işlemi yoğurtla da yapabilirsiniz. Ekşi yoğurt bir yandan da böreğinizi daha çıtır yapacaktır.

Yufka taze olmalı

Börek yaparken yapılan bazı hatalar da kabaran böreğin sönmesine yol açmaktadır. Özellikle yufka seçini çok önemlidir. Marketlerde satılan yufkaların bayat çıkma olasılığı neredeyse yüzde yüzdür. Bu yufkalarla asla güzel bir şey yapılamaz bu nedenle güvenilir fırınlardan almak  daha iyi bir sonuç verebilir. Bunun yanında elinizden geliyorsa ve vaktiniz varsa geceden hamur yoğurarak yufkanızı kendiniz de açabilirsiniz. Taptaze olacak bu yufkalarla çıtır çıtır börekler pişirebilirsiniz.

Fırında bekletmeyin

Börek pişirirken yapılan en büyük hata ise böreği diğer hamur işleri ile karıştırmaktır. Bazı kurabiyeler ve keklerin pişirdikten sonra demlenmesi için fırında bir süre tutulması gerekiyor. Ancak börek farklı bir kulvardadır. Pişen böreği hızlıca dışarı çıkarmak ve fırın içerisinde bırakmamak gerekiyor yoksa fırında yüksek sıcaklıkta kalan börek için verdiğiniz emekler boşa gidecektir. Sönük halde çıkacak olan böreğin kıtırlığı da gidecek ve yerine kuru bir börek kalacaktır... 

İlgili Haberler